Første spadestik: Den lukkede Vollsmose-firkant bliver åbnet

Der er ikke taget nogen endelig beslutning om en etape 2 af Odenses letbane, men sker det, vil den nå til Vollsmose og være en del af byudviklingsprojektet Fremtidens Vollsmose, der nu graves i gang. Illustration: Effekt

Første spadestik: Den lukkede Vollsmose-firkant bliver åbnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et spadestik i Hybenhaven sætter gang i et længe diskuteret byudviklingsprojekt i Vollsmose, hvor 300 millioner kroner skal være med til at binde bydelen tættere til resten Odense.

I mere end fire år er det blevet diskuteret, uenighederne har rumsteret blandt både byråd og beboere, men et flertal har sagt ja, og nu stikkes spades i jorden, og de første gravkøer sættes ind.

Lørdag den 19. august klokken 10 sættes der officielt gang i byudviklingsprojektet Fremtidens Vollsmose, der med blandt andet nye veje og udvidede stisystemer skal åbne bydelen, som i dag kan fremstå som en lukket firkant omgrænset af firesporede veje på enhver side.

- Målet er at gøre Vollsmose til en markant del af Odenses byprofil, forklarer Anker Boye (S), der som næstformand i By- og Kulturudvalget er med til første spadestik.

Og hans forventninger er store - for projektet vil både gøre Vollsmose mere attraktiv for erhvervslivet og sikre boliger af høj kvalitet, mener Anker Boye:

- Vollsmose vil på den måde indgå i en naturlig sammenhæng med den overordnede vækst og udvikling for hele Odense.

300 millioner

Syv ud af de ni boligafdelinger i Vollsmose har sagt ja til projektet, det begynder i Hybenhaven, og Søren Damgaard er som næstformand i boligorganisationen Civica en af de Vollsmose-beboere, der glæder sig.

- Det er ikke nok med boligsociale helhedsplaner, hvis der skal ske effektive forandringer i Vollsmose. Jeg mener for eksempel, at det er posititvt, at vi i byudviklings- og infrastrukturplanen også har fokus på at få flere arbejdspladser til bydelen. Det kan være med til at rykke normerne i bydelen, at børn ser flere voksne gå på arbejde, forklarer han.

Det er boligorganisationerne Civica og Fab, det er Odense Kommune og beboerne i Vollsmose, der står bag planen, og samlet set er der sat 300 millioner kroner af til at binde Vollsmose tættere sammen med resten af byen.

80 af millionerne er kommunale, 220 kommer fra Landsbyggefonden.

Første spadestik: Den lukkede Vollsmose-firkant bliver åbnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce