Teknisk Gymnasium i Odense åbner fra næste skoleår særlig linje med undervisning i e-sport.

Det findes allerede på efterskoler, og nu bliver det også muligt at dyrke e-sport, altså computerspil, mens man tager en gymnasial uddannelse.

Som det første gymnasium på Fyn åbner Teknisk Gymnasium Kold i Odense efter sommerferien en ny linje, hvor e-sport er på skemaet.

- Tilbuddet er henvendt til alle unge, der ønsker at dyrke e-sport og kombinere det med at få en god ungdomsuddannelse, forklarer rektor Thomas Asmus Pedersen.

 

 

Han forklarer, at eleverne stadig skal have tilsvarende meget undervisning i de andre fag. E-sporten kommer ved siden af.

- Vi er låst af bekendtgørelser, og der er krav til, hvor mange timer eleverne skal have. Det respekterer vi selvfølgelig fuldstændig.

24 computere står klar

Ifølge Thomas Asmus Pedersen har det været lidt af en investering for gymnasiet at kaste sig over e-sportssatsningen.

24 kraftfulde computere, der kan håndtere de største og vildeste spil, er indkøbt, og de er ved at blive gjort klar til de første elever, der skal starte efter sommerferien. Hvor mange penge der præcis er brugt, vil han ikke ud med, men rektoren indrømmer gerne, at der er tale om en "betragtelig investering".

- Det er jo ikke bare en almindelig bærbar computer, vi taler om.

Selve undervisningen i e-sport kommer til at ske i samarbejde med firmaet Esportservice.dk, men det er også tanken at lade e-sporten og it-teknologi i det hele taget spille en rolle i andre af de fag, eleverne har.

Den nye linje blev først offentliggjort torsdag i denne uge, men allerede fredag havde det tekniske gymnasium modtaget de første henvendelser fra interesserede elever.

- Nu må vi se, hvor mange der tilmelder sig, men vi tror på, det bliver en stor succes.

Tror du, I kommer til at tiltrække elever, der måske ellers ikke havde valgt en gymnasial uddannelse?

- Det er svært at sige. Men vi mener i hvert fald, at de, der går op i e-sport, skal have muligheden for at kombinere det med at gå i gymnasiet. Mange af dem, der dyrker e-sport, ser det som en idrætsgren på højde med andre idrætsgrene, og det mener vi også, man skal. At dyrke e-sport er ikke ensbetydende med, at man behøver leve af chips og cola.

Tidligere på året blev der afholdt et stort e-sportsstævne i Odense, hvor det var spillet Counter-Strike, der blev dystet i ved DM-semifinalen. Ved den anledning vurderede Zahid Butt fra København, der var med til at arrangere stævnet, at der i dag findes cirka 600.000 aktive e-sportsudøvere i Danmark.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.