Hvordan går det, når Fynbus sender to ekstra regionale ruter gennem den smalle Frederiksgade i Odense fra mandag morgen? Det kan du følge på Fyens.dk.

Beboerne i gaden har protesteret og spurgt politikerne, hvad de skal skrive på gravstenen, hvis det kommer til at koste dødsulykker - men i dag begynder Fynbus som planlagt at sende i alt 65 ekstra busser gennem Frederiksgade i Odense.

Den øgede trafik gennem den smalle gade skyldes, at den hidtidige smutvej for busserne tværs over I. Vilhelm Werners Plads bag Odense Rådhus lukkes for at give plads til gravearbejdet i forbindelse med ændringen af Thomas B. Thriges Gade.

Det er to regionale busruter, som nu skal køre ad Frederiksgade, og det har fået beboerne i gaden til at protestere, fordi de i forvejen opfatter gaden som farlig for bløde trafikanter.

Ifølge Ole Madsen, der bor i Frederiksgade, ser trafikken mandag morgen ikke så slem ud - den har været værre på andre tidspunkter, fortæller han.

Trafikken glider, og der har ikke været optræk til ulykker - men det ser også ud, som om alle trafikanter er meget opmærksomme på at undgå de farlige situationer, fortæller Fyens.dk's reporter på stedet.

Fyens.dk er i Frederiksgade mandag morgen for at følge trafikken.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
5
Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

En del af Ejlskovsgade lukkes