Lasse Helner fejrer sin 70-års-fødselsdag på Dexter med masser af musikalske venner.

Odense: Sjovt, mærkeligt og vemodigt. Sådan er det ifølge Lasse Helner at fylde 70 år og se tilbage på en menneskealder på den danske rock- og folkscene.

Han har besluttet sig for at fejre de 70 år, som helt præcis blev rundet i tirsdags, med en koncert lørdag klokken 20. Og til det formål har han inviteret en hel del musikalske venner.

- Jeg kan huske, at Hugo Rasmussen, som desværre ikke er her mere, engang sagde, at hvis han skulle invitere alle dem, han har spillet med, så kunne de fylde Falkoner Centret, siger Lasse Helner, som også har og har haft haft sin betragtelige andel af musikalske samarbejdspartnere og venner gennem en 58 år lang karriere.

- Nogle er her stadig, og nogle er desværre forsvundet. Men bortset fra en kort periode i København har jeg boet på Fyn hele mit liv, og jeg synes, det har været sjovt som fynbo at agere bindeled for københavnske kollegaer til steder som Midtfyns Festival og Hansens Værtshus, siger Lasse Helner.

Til koncerten på Dexter har han inviteret en broget skare af musikanter. Bo Stief og Ole Fick var sammen med Alex Riel med til at lave Lasse & Mathildes seneste album "Verden venter". Alex Riel er forhindret, men Stief og Fick dukker op. Det samme gør Søren Rislund, som efter partneren Jan Monrads død har koncentreret sig mere om at spille blues-mundharmonika.

Anders Nyborg og Kell Dalager, som Lasse Helner har arbejdet sammen med i Odense Internationale Musikteater, dukker også op, og det samme gør sangeren og sangskriveren Michael K. fra bandet Klondyke. Morten Sidenius og Janus Bechmann har meldt deres ankomst, og det odenseanske band Superfly bakker op. Ja, og så er partneren gennem mange år, både privat og på scenen, Mathilde, naturligvis også med.

- Det bliver nok lidt løst i fugerne, hvor vi spiller sammen på kryds og tværs, og jeg er ret sikker på, at vi skal ud i et tredje og afgørende sæt, siger Lasse Helner.

Stemmen og guitaren

Med i Superfly er saxofonisten Hans Mydtskov, der har et særligt forhold til Lasse Helner.

- Hans plade "Alene det" (1984) var den første lp, jeg medvirkede på, siger Hans Mydtskov.

- Det lyder som en floskel, men det er ikke desto mindre sandt: Lasse er en institution i fynsk rock- og folkmusik, tilføjer Mydtskov, som giver den 70-årige kollega følgende skudsmål:

- Han er en exceptionelt god sanger med en super stemme, timing og troværdighed. Man kan altid høre, når det er Lasse, der synger, siger Hans Mydtskov. Som også roser Helner for at være fremragende på den akustiske guitar.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.