Fodgængere falder over ny asfalt

Ti centimeter asfalt blev smurt ud over et filtlag oven på Overgades gamle brosten den 22. oktober i år. Siden er to personer ifølge Fra gade til by-sekretaritatet kommet til skade, men projektchef Stig Langsager og hans besætning har alene været i kontakt med den ene, der er ved godt mod. Arkivfoto: Michael Bager

Fodgængere falder over ny asfalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden Overgade i oktober blev asfalteret er to personer kommet til skade på grund af belægningen. Fra gade til by-sekretaritatet gør arbejdet med at fjerne høje kanter færdigt i denne uge.

Mandag blev kanterne forsøgt jævnet ud på den asfalt i Overgade, der midt i oktober blev smurt ud over brostenene for at skåne den gamle bydel mod den tunge kørsel, der snart vil være en del af gadebilledet. Det bliver den, når udgangen fra byggepladsen mod Albanigade lukker i det nye år.

Men allerede inden havde projektleder på Fra gade til by-projektet, Stig Langsager, og hans folk fået kendskab til to uheldige episoder i forbindelse med asfalten. To fald, hvor af den ene selv tog kontakt til byggepladsen, og som ifølge Stig Langsager er ved godt mod.

- Den anden er vi blevet orienteret om i dag (mandag, red.) af en af de forretningsdrivende, siger Stig Langsager, der forklarer, at asfalteringen i Overgade netop er ved at blive færdiggjort, så der ikke længere er høje kanter.

- Arbejdet udføres om mandagen, da flere forretninger i Overgade og Nedergade har lukket om mandagen, siger han:

- Efter planen skal det meste af arbejdet være færdigt inden fyraften (mandag, red.). Et enkelt sted - ud for Claus Bergs Gade - lægger vi en midlertidig asfaltrampe på, og den færdige løsning bliver lagt på ud for Claus Bergs Gade i morgen (tirsdag, red.).

Frygtede konsekvenserne

De to fald er foregået uafhængigt af hinanden, og i det sidste tilfælde fik den ældre dame sig humpet over i en forretning, hvorfra der siden blev rekvireret ambulance. Angiveligt med flere brud.

Fra sekretariatet lyder, at de ikke vil kommentere alvoren af de to sager, men at "det er muligt som borger, at søge erstatning hos Odense Kommune. Hvis en borger anmelder en skade til kommunen, vil vi foretage en vurdering af, om der er grundlag for at udbetale erstatning".

De handlende i bydelen var inden asfalten bange for, at den skulle få den slags konsekvenser. Blandet andet har det betydet, at kaffebaren Nelles på hjørnet mellem Overgade og Nedergade fik varslet manglende udeservering i 2019, hvilket fik ejerne til at holde igen med nye investeringer.

Asfalten i Overgade er blevet lagt på som konsekvens af manglende frakørselsforhold for byggepladsen på det tidligere Fisketorv og Albani Torv. Eftersom rampen til den nordlige del af parkeringskælderen - den, der vender ud mod Albanigade - er ved at være færdig, kan der fra begyndelsen af 2019 ikke længere køres jord og anden byggemateriale ud ad den vej. Derfor kommer Overgade ifølge Fra gade til by-sekretaritatet ind i billedet som eneste løsning, da de øvrige gader er for smalle.

Fodgængere falder over ny asfalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce