Skygge til udeservering kom ned fra himlen

Odense: Et velvoksent træ kom flyvende i fredagens fejende blæst og landede på Ove Sprogøes Plads umiddelbart foran det nu endeligt lukkede Franck A.

Mens udeserveringen er kommet godt i gang og nyder godt af nedsatte priser på at besætte offentlige fliser og asfalt med borde og stole, så er træet en vis garanti mod, at ikke alt forvandler sig til parasoller, cafélatter og brumlende fadølsbamser.

Omkring fem meter voksent var det træ, som fandt på plads mellem rørføringer og ledninger i et nygravet hul i flisebelægningen, og her skal det afgjort nurses og nusses for at få rodfæste og overleve.

Til gengæld vil træet brede sin skyggefulde krone ud over området og skabe noget af det bymiljø, som gør livet lidt grønnere.

Mindre træer var det nemmere at bakse rundt, men til gengæld har de sværere ved at klare sig. Det varer adskillige år, før de kommer op i passende højde.

Til gengæld skal de heller ikke blive så store, at de dominerer og skygger helt i byrummet. Der er tidligere blevet fældet træer, fordi de faktisk er blevet for voldsomme til at være elegante.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.