Flytteplaner: Gasa satser på fremtid i Højme


Flytteplaner: Gasa satser på fremtid i Højme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bliver lokalplan for nyt erhvervsområde godkendt, kan Gasa med 220 fastansatte i Odense flytte sine aktiviteter fra Bolbro til Højme inden udgangen af 2018.

En af Odenses større virksomheder, Gasa Group i Bolbro med 220 fastansatte og yderligere 30 sæsonansatte i sommermånederne, afslører nu for første gang detaljer om de flytteplaner, der blev offentliggjort i december sidste år.

- Vi skal bo tæt på motorvejen, og vi har allerede kig på nogle mulige adresser, lød det dengang fra adm. direktør i Gasa Group, Niels Søren Rasmussen.

Nu bekræfter han så, at det er en placering i et nyudlagt erhvervsområde i Sanderum/Højme - lige ved motorvejen - firmaet har udset sig i samarbejde med Odense Kommune. Og hvis lokalplanen for det nye erhvervsområde på sydsiden af motorvejen, der i øjeblikket er i offentlig høring, bliver godkendt, kan det nye domicil med i alt cirka 20.000 kvadratmeter under tag stå klar inden udgangen af 2018.

- Fra vi har fået den politiske godkendelse, og formalia er på plads, skal vi bruge godt et år på at etablere vores nye virksomhed, siger Niels Søren Rasmussen.

Sådan vil Gasa bygge
Planen er at opføre i alt 20.000 kvadratmeter under tag.Herunder 11.000 kvadratmeter logistikterminal, 6000 kvadratmeter lager og desuden 3000 kvadratmeter med kontorer. 

Gasa Group beskæftiger cirka 220 personer i Odense plus cirka 30 sæsonarbejdere i perioden fra marts-maj.

Selve byggeriet ventes at tage godt et år.

Høringsperioden for lokalplanen - og dermed fristen for at gøre indsigelse - udløber 8. august.

Kilde: Gasa Group og Odense.dk

 

10 minutter betyder noget

Da det i december blev offentliggjort, at Gasa Group er på vej væk fra Bolbro, blev der samtidig skitseret omfattende planer for byudvikling med en helt ny bydel - under navnet Gartnerbyen.

Det er entreprenørselskabet H. Skjøde Knudsen A/S, som overtager de 140.000 kvadratmeter areal og 50.000 kvadratmeter bygninger, som siden 1962 har været hjemsted for handel med blomster, frugt og grønt. Området er blandt andet attraktivt at byudvikle, fordi det ligger forholdsvis tæt ved centrum, og fordi den kommende letbane vil køre lige forbi. Efter planen fra år 2020.

Men for Gasa handler flytningen i høj grad også om at sikre en mere optimal drift af virksomheden i nye moderne rammer.

- I dag har vi på den nuværende placering en række bygninger, vi slet ikke bruger. I Højme kan opføre en tidssvarende virksomhed, der passer til vores behov og derved sikre en mere optimal drift. Desuden kunne vi godt tænke os at komme tættere på motorvejen, for 10 minutter sparet køretid kan betyde meget i gartneribranchen, hvor det i høj grad handler om, at vi hurtigt kan få varerne ud til kunderne, forklarer Niels Søren Rasmussen.

Han tilføjer, at Gasa har haft kig på området i Højme siden 2014.

Politikere skal sige ja

Gasa Groups køb af grunden i Højme er dog betinget af politikernes ja til lokalplanen, oplyser Niels Søren Rasmussen. Og det samme gælder salget af området i Bolbro til H. Skjøde Knudsen A/S.

- Det er klart, at vi har været nødt til at betinge os, at vi har et nyt sted at flytte hen, inden vi sælger, siger Niels Søren Rasmussen.

En del er altså på spil, når politikerne skal sige ja eller nej til lokalplanen. Men flytningen af den store virksomhed bliver ikke mødt med udelt begejstring hos alle de borgere i Højme/Sanderum, der indtil nu har indsendt høringssvar. Mange frygter støjgener fra lastbiltrafikken til og fra virksomheden.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) mener dog, at flytningen er god for Odense.

- Lige nu er situationen den, at der er tung lastbiltrafik helt ind i Odense C for at komme til og fra Gasa. Det er klart mere hensigtsmæssigt at have trafikken omkring motorvejen. Så må man gøre sig de foranstaltninger, der skal til, for at sikre, at det kan ske i fordragelighed med omgivelserne og naboerne, siger han.

Borgmesteren kalder det "glædeligt", at Gasa ønsker at blive i Odense, og at flytningen samtidig åbner mulighed for byudvikling på den nuværende bynære placering. Det er By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) helt enig i.

- Gasa har ønsket en placering tættere ved motorvejen, og flytningen åbner samtidig mulighed for at lave ny byudvikling med en helt ny bydel tæt ved byen. Derfor er det glædeligt, siger hun.

Flytteplaner: Gasa satser på fremtid i Højme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce