Flygtningestrøm: Fyns Politi står klar ved Lillebælt

Hvis de flygtninge, som går på den sydjyske motorvej, når til Lillebæltsbroen, er Fyns Politi klar til at tage imod dem.
Foto: Søren Gylling

Flygtningestrøm: Fyns Politi står klar ved Lillebælt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske betjente er med til at tage imod flygtningestrømmen i både Padborg og Rødby. Og skulle nogle af flygtningene komme til Fyn, er politiet klar til at tage sig af dem.

Netop som Fyns Politi ikke længere skal afgive betjente til bevogtningsopgaver i København oven på terrorattentaterne i februar, bliver de fynske betjente igen kaldt på overarbejde.

- Der er tale om en koordineret indsats i dansk politi, så vi afgiver selvfølgelig også betjente til det, forklarer politiinspektør Bjarne Sørensen, leder af beredskabet i Fyns Politi.

Derfor var der også fynske betjente med onsdag i både Rødby og i Padborg, hvor flygtninge i hundredvis ankom med tog fra Tyskland.

Det præcise antal vil han ikke oplyse, men ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger var der onsdag en deling fynske betjente med i Rødby. En deling svarer til 30 betjente. I Padborg har der formentlig været en lignende fynsk deling.

Onsdag gik en stor gruppe flygtninge op ad den sønderjyske motorvej, og skulle de nå frem til Lillebælt en af de kommende dage, er Fyns Politi klar til at tage imod dem.

- Vi har tæt samarbejde med Rigspolitiet og de politikredse, som er involveret, og så vurderer vi løbende situationen og handler ud fra den strategi, der er lagt. Hvis de kommer til Fyn, er vi selvfølgelig parat til at tage os af dem, siger Bjarne Sørensen.

Fyns Politi har inden for de seneste dage allerede taget sig af 23 asylansøgere, som blandt andet er kommet med tog.

- Dem har vi registreret og sagsbehandlet, hvorefter de er bragt til Sandholmlejren, præcis som alle de andre, siger Bjarne Sørensen.

Flygtningestrøm: Fyns Politi står klar ved Lillebælt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce