Flygtningehjælpens sprogskole fyret

Vi står uforstående overfor, at vi er blevet vraget. Det er strømmet ind med mails og breve fra kolleger landet over, som synes, det er sært, at Odense lukker en erfaren og velrenommeret sprogskole, siger forstander Kaj Axel Jensen, Dansk Flygtningshjælps Sprogcenter.
Foto: Kim Rune

Flygtningehjælpens sprogskole fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LUKNING: Kommunen giver hele opgaven på 66 millioner kroner til AOF og en partner

ODENSE: Dansk Flygtningehjælps Sprogcenter i Odense befinder sig i en slags choktilstand. Byens største sprog-skole, der har eksisteret i 33 år, lukkes næste år, fordi Odense Kommune ikke længere ønsker at købe danskundervisning til flygtninge og indvandrere hos den.

Cirka 70 medarbejdere - heraf 51 fastansatte - mister jobbet og kan betragte sig som fyrede med udgangen af juli næste år.

- Vi er chokerede og står uforstående overfor, at vi er blevet vraget efter at have haft en central stilling i Danmark og Odense med hensyn til integration og danskundervisning i mange år, siger sprogcentrets forstander Kaj Aksel Jensen.

Byrådet besluttede i juni, at danskundervisningen i Odense skulle sendes i udbud.

De hidtil eneste aktører på banen er det upolitiske Dansk Flygtningehjælps Sprogcenter, det socialdemokratiske AOF Odenses Sprogcenter og Studieskolen.

Efter udbudsrundens afslutning i oktober fik Dansk Flygtningehjælp i november det svar fra kommunen, at den med beklagelse ikke kunne tage imod skolens tilbud.

Var 1,5 mio. kr. billigere

Ifølge udbudsmaterialet er opgaven på 66 mio. kroner på årsbasis. Den er overgivet til et nyt firma: "Partnerskabet Sprogcentret AOF Odense og Studieskolen". Begrundelsen er, at de angiveligt kan udføre opgaven billigst.

Ifølge Odenses integrationschef Susanne Kvolsgaard var det 1,5 mio. kroner, der skilte de to bud på opgaven.

På den lukningsdømte skole vurderes det, at størstedelen af den mistede opgave vil gå til AOF's sprogcenter, eftersom Studieskolens målgruppe indtil nu har været de højtuddannede flygtninge.

Hidtil har Dansk Flygtningehjælps Sprogcenter varetaget ca. halvdelen af den samlede opgave med danskundervisning af flygtninge og indvandrere. Også for 14 andre fynske kommuner, som har givet Odense mandat til at udbyde opgaven.

Al denne danskundervisning går nu til det nye partnerskab med AOF i spidsen.

Lukning koster dyrt

Kaj Axel Jensen vurderer, at det vil koste mindst to mio. kroner at lukke skolen.

- Det er rygende dyrt for Dansk Flygtningehjælp at afvikle en hel skole til 500 kursister. Vi står med komplet udstyr som for eksempel 140 computere, borde og stole og masser af undervisningsmateriale, siger Kaj Axel Jensen.

Skolen har skrevet til Arbejdsmarkedsrådet og varslet en kollektiv opsigelse.

Ifølge integrationschef Susanne Kvolsgaard har en uvildig tildelingsgruppe i kommunen vurderet de indkomne bud.

Hun er helt tilfreds med kun at have en samarbejdspartner på banen i danskundervisningen frem over.

- Men det er altid trist, når en gammel samarbejdspartner forsvinder. Det er en ømtålelig situation. Samtidig må vi jo konstatere, at der kommer stadig færre flygtninge til landet, siger Susanne Kvolsgaard.

Flygtningehjælpens sprogskole fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce