Flixbus vil ekspandere yderligere

Winnie Højer er landechef i Danmark for verdensomspændende Flixbus. Privatfoto

Flixbus vil ekspandere yderligere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense er en vigtig destination for busoperatør, der oplever stadigt stigende passagertal.

Winnie Højer, landechef Danmark for Flixbus, hvor vigtig en destination er Odense for jer?

- Det ligger nummer tre blandt vore stoppesteder i Danmark og i top 50 blandt alle stoppesteder i de 26 lande, vi opererer i. Der er enorm vækst i passagertallene i fjernbusserne. Fra 2015 til '16 steg passagertallet med 25 procent, og i forhold til 2013 er der tale om en fordobling. Vi er ikke helt færdige med tallene fra 2017 endnu, men vi har et estimat, der siger, at fra andet til fjerde kvartal er der tale om en tredobling af antallet af passagerer fra Odense. Vi forventer stadig mere vækst og planlægger flere ruter. Også gerne mere turist-prægede ruter.

Kan man sige noget om, hvad det er for en type passagerer I har?

- Overraskende nok er tre fjerdedele af vore passagerer kvinder. 20 procent af passagererne er under 25 år, og 20 procent af passagererne er over 65, så vi er populære i alle aldersgrupper. Vi har også spurgt passagerne til, hvorfor de bruger os, og det er for tre fjerdedeles vedkommende nogen, der skal besøge venner, og vi bliver også brugt i forbindelse med kortere ferier. Der er jo flere grunde, dette er blot eksempler, hvor den med venner/familie-besøg er den hyppigste årsag.

Er det mest i weekenden, folk kører med jer?

- Hovedparten af vores passagerer er med fredage og søndage. Men afgange på torsdage og lørdage stiger mere og mere. Også fordi vi har varierende priser på de forskellige afgang, sådan at de mest populære er de dyreste, og der kan findes meget billige afgange, hvis man er fleksibel hvad angår rejsetidspunktet. Vi er ikke meget inde på pendlermarkedet, men det vil vi gerne. Vi vil gerne have flere folk over i busser, som er en mere grøn transportform.

I har netop skiftet holdeplads i Odense fra Sivmosevænget ved Svendborgvej til Ørbækvej ved den gamle amtsgård. Har det været godt?

- Helt sikkert. Den tidligere holdeplads var præget af, at der var blevet for lidt plads. Vi har haft et godt samarbejde med Odense Kommune om at finde et nyt sted. Der kan være flere busser på den nye holdeplads, og den ligger tæt på gratis parkeringspladser og gode shopping-muligheder. Vi har i øvrigt haft folk ude ved den gamle holdeplads, og sat en minibus ind for at køre folk ud til den nye, hvis de var gået forkert. Indtil nu ser det ud til, at vi har reddet alle fra ikke at nå bussen.

Det er jo så blot en stakket frist med holdepladsen på Ørbækvej, for når letbanen er klar i 2020 skal I flytte til park and ride-anlægget ved Hestehaven?

- Det glæder vi os til, for letbanen vil give god synergi, der kan smitte af på vores passagertal.

Flixbus vil ekspandere yderligere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce