Flertal sender nye læger til Vollsmose

Odense får to nye praktiserende læger. De får hjemme i Vollsmose, har et politisk flertal i regionsrådet bestemt. Som gruppeformand i SF, Annette Blynell, siger: For os er det en hjertesag, at der er et lokalt, kvalificeret sundhedstilbud til borgerne i Vollsmose. Arkivfoto: Robert Wengler

Flertal sender nye læger til Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal i Regionsrådet besluttede mandag, at tildele Odense to nye praktiserende læger - og at deres praksis skal ligge i Vollsmose Sundhedscenter. Det kræver en ny praksisplan, som kan vedtages til september.

Odense får to nye praktiserende læger. Og mandag besluttede et flertal i Regionsrådet bestående af S, K, El, R og SF, at de to nye skal have hjemme i Vollsmose Sundhedscenter.

Udbudsmaterialet skal udarbejdes så "attraktivt som muligt" - for eksempel med mulighed for at få ekstra støtte i en "opstartsperiode" eller med mulighed for at oprette en delepraksis - eller endelig for at lave en kombinationsstilling i samarbejde med OUH og Odense Kommune.

Beslutningen støttes af et enigt Sundhedsudvalg i Odense Kommune og har baggrund i, at der ikke findes praktiserende læger i Distrikt Øst, som tæller ca. 20.000 borgere, heraf lidt over 9000 i selve Vollsmose.

Ny praksisplan

Beslutningen betyder også, at der skal laves en ny praksisplan, da den nuværende plan beskriver Odense som et sammenhængende lægedækningsområde.

Den måde at betragte tingene på vil flertallet gerne have ændret, så Odense Kommune fremover inddeles i lokale distrikter.

I dag er langt hovedparten af kommunens almene praksisser placeret i centrum, men flertallet mener, at flere praksisser forskellige steder i kommunen spiller bedre sammen med regionens princip om at fremme "det nære sundhedstilbud".

En indstilling kan behandles af Praksisplanudvalget på næste møde den 26. september, og hvis der opnås enighed, kan administrationen umiddelbart sætte gang i processen og udbuddet.

Hidtil har de praktiserende lægers organisation, PLO, været imod ønsket om at lægge praksisser i Vollsmose. Som Morten Svenning Nielsen, formand for PLO Odense, sagde:

- Politikerne har et stort ønske om et lægehus i Vollsmose. De ser det som et led i en normaliseringsproces, men jeg tror ikke, den normaliseringsproces begynder med et lægehus.

PLO sidder med i praksisplanudvalget, der i princippet skal sige god for en ny praksisplan. Fastholder PLO sin modstand, kan Regionsrådet dog gå ind og trumfe beslutningen igennem alligevel.

Hvad nu hvis ingen søger

Skulle det komme dertil, at ingen ønsker at være praktiserende læger med base i Vollsmose, kan regionen beslutte at sende tilbuddet i udbud blandt private aktører som for eksempel Falck, Nordic Medicare eller et andet selskab drevet af almen læger.

Kommer der heller ingen bud ind her, har regionen mulighed for at oprette en regionsklinik. Men så langt ud håber SF's gruppeformand og medlem af regionsrådet, Annette Blynell, ikke, at situationen kommer:

- For os er det en hjertesag, at der er et lokalt, kvalificeret sundhedstilbud til borgerne i Vollsmose. Heldigvis bakker Sundhedsudvalget i Odense op - og hovedparten af de andre partier i regionsrådet. Jeg er virkelig glad for, at vi har kunnet samarbejde hen overmidten i den her sag for at finde den rigtige løsning, siger hun.

Venstre og Dansk Folkeparti stemte sammen med løsgænger Marianne Mørk Mathiesen imod.

Flertal sender nye læger til Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce