Flere væresteder til bumser


Flere væresteder til bumser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MÅL: Politikere vil efter ferien se på muligheder for at få fulderikker væk fra gaden
CENTRUM: Politiets nyoprettede citypatrulje måtte igen i går "stresse" en halv snes øldrikkende personer væk fra området omkring Vestergade og Pantheonsgade.

Politiets udrensning kommer, efter at mange har klaget over, hvordan berusede personer råber efter dem og gør midtbyen utryg.

Og det skal være slut, fastslår ferierende politikere i kommunens kultur- og socialudvalg over for Stiftstidende.

- Vi kan ikke være det her bekendt over for borgerne, turisterne og de handlende. Det skal vi have gjort noget ved. Vi kan ikke gemme os under, at der ikke er penge til det. Det er en opgave, Odense Kommune skal løse, siger Lars Havelund (K).

Han mener, udvalget skal se på det sammen med politiet, og se på, om tilbuddet om væresteder er godt nok.

- Uanset hvor vi flytter problemet hen, vil det fortsat eksistere. Vi flytter bare rundt med det, siger Lars Havelund.

Gammelkendt problem

Et andet medlem af udvalget, Leif Knudsen (S), mener, problemet med øldrikkende personer i gågadesystemet er set mange gange tidligere.

- Det er samme metode, man har brugt de seneste 10 år. Det opstår hver gang, det bliver sommer, hvor man så stresser narkomanerne ud af city. Og så løser vi det midlertidigt på dén måde, siger Leif Knudsen.

Han peger på, at der allerede er væresteder blandt andet i Højstrup og Vollsmose. Men ingen af stederne må der drikkes alkohol.

- Det kan godt være, vi skal kigge på endnu et sted i nærheden af centrum, hvor vi kan oprette en varmestue for at få det spredt ud. Så er det ikke kun ét område, der bliver belastet, siger Leif Knudsen.

Sølle mennesker

Hans kollega i kultur- og socialudvalget, Erik Simonsen (R), kalder det "klart utilfredsstillende", hvad der foregår i gågadesystemet med øldrikkende, højtråbende personer i porte og på trappesten.

- Jeg har ikke lige de vises sten til, hvad der kan gøres. Det er sølle mennesker, vi ikke bare kan jage rundt i byen for tid og evighed, siger Erik Simonsen.

Han foreslår også nogle flere væresteder spredt rundt i byen eller i udkanten af city.

- Men jeg har jo ingen penge at gøre godt med. Jeg har simpelthen ikke noget at være julemand med, siger han.

Hvis han havde ubegrænsede midler ville han foreslå flere medarbejdere på varmestuen til blandt andet at lave opsøgende arbejde, og få mere plads på værestederne.

Gademedarbejder

Benny Nybo (S) mener, problemerne skal angribes fra mange sider.

- Spørgsmålet er, om der er noget som helst håb for at trække de mennesker væk fra den livsform, de har. Det har vi ikke diskuteret grundigt nok i udvalget, siger Benny Nybo.

Han mener også, man kan flytte varmestuen væk fra centrum, men dét forsvinder problemet ikke af, erkender han.

- Vi kunne også sende en socialmedarbejder på gaden for at være lidt opsøgende. Det har vi ikke prøvet i nyere tid, siger Benny Nybo.

Flere væresteder til bumser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce