Flere boliger i Odense: Byråd godkender nyt stort boligprojekt i Kronprinsensgade

Sådan ser planen ud for det kommende boligbyggeri på Kronprinsensgade. Grafik: Odense Kommune

Flere boliger i Odense: Byråd godkender nyt stort boligprojekt i Kronprinsensgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag godkendte Odense Byråd et nyt boligprojekt på Kronprinsensgade, der kan sættes i værk i midten af 2020. Projektet består af en række lejligheder og et enkelt erhvervslejemål.

Der bygges og bygges i Odense. Inden for de seneste par år har byen fået adskillige nye bygninger, og flere er på vej. Byggeriet på Østerbro og det høje TBT Tower, der med sine 17 etager rager op i det fynske landskab, er blandt eksemplerne. Men boligbyggeriet i Odense stopper ikke her. Endnu et nyt stort boligprojekt er nemlig på vej i Odense centrum.

På hjørnet af Kronprinsensgade ligger der i dag en offentlig parkeringsplads med plads til 58 biler. Med udsigt til åen, få minutters gang til både Eventyrshaven, domkirken og Odenses handels- og restaurationsliv er placeringen blandt de bedste i Odense. Men bilister i Odense skal snart finde sig et andet sted at parkere, for i midten af 2020 bliver pladsen ryddet og i stedet bliver der etableret et lejlighedskompleks.

Så meget står klart, efter Odense Byråd onsdag aften besluttede sig for at sælge grunden til Sankt Knudsgades Tømrer og Snedkerhandel.

Boligbyggeriet, der finder vej til den centralt beliggende gade, består af en række lejligheder på mellem 92 og 180 m² Byggeriet kommer til at passe godt ind i gadebilledet med dets nutidige fortolkning af villamotivet og referencer til de eksisterende villaer i gaden. Der vil være en god udsigt mellem bygningerne ud mod åen, og grønne udearealer er der desuden rig mulighed for at etablere i området ved Odense Å.

Stor interesse

Beslutningen om at sælge grunden blev truffet allerede tilbage i foråret, og i marts blev grunden sat til salg af Odense Kommune. Siden er der afgivet 13 bud på forskellige projekter for den nuværende parkeringsplads.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) er yderst tilfreds med kommunens salg af grunden.

- Det er virkelig positivt, at vi får aktiveret en centralt beliggende grund. Vi fik fremlagt virkelig interessante projekter, som alle ville bidrage med stor kvalitet i byudviklingen. Jeg hæfter mig også ved den store interesse, der har været fra investorside. Det viser tydeligt, at nærheden til letbanen og city er attraktiv for mange, siger Jane Jegind (V).

De første spadestik bliver ikke taget før midten af 2020, da byrådet ønsker at lade Odense Letbane blive færdigetableret i området inden, og der skal udarbejdes og vedtages en ny lokalplan.

Flere boliger i Odense: Byråd godkender nyt stort boligprojekt i Kronprinsensgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce