Fjordens dag får penge til flere aktiviteter

Det bliver sjovere at fange krabber, når man selv kan tilberede dem i de nye udekøkkener, der skal bygges langs fjorden. Foto: Jørgen Flemming Petersen.

Fjordens dag får penge til flere aktiviteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordea Fonden giver næsten en halv million til Fjordens Dag. Pengene skal kickstarte en plan for aktiviteter i den indre del af Odense Fjord.

Med penge fra Nordea-fondens kystpulje kan Fjordens Dag-folkene i UngOdense, som er ungdomsskolen i Odense, nu igangsætte et projekt, der har været på tegnebrættet det seneste halve år.

Projektet indeholder blandt andet en række nye faciliteter langs fjorden. Og lederen af Fjordens Dag, Per Lindegaard Christensen glæder sig over donationen på næsten en halv million kroner - eller 481.500 om man vil:

- Vi kan nu skaffe faciliteter, som gør det attraktivt for børnefamilier, skoler, institutioner og andre borgergrupper at være aktive hele året ved Odense Fjord - ikke bare på Fjordens Dag, siger Per Lindegaard Christensen.

Helt konkret skal der bygges to nye shelters, i samme materialer som et halmhus. Der skal også bygges et avanceret udekøkken med både koge-, grill- og rygefunktioner og med en pizzaovn på toppen.

Disse udekøkkener vil blive bygget både ved Skibhusgården i Skibhusene, Klintebjerg havn og Naturskolen på Vigelsø.

Desuden vil der på de tre steder blive formidlingsaktiviteter, som inspirerer og motiverer til at bruge de nye køkkener og shelters.

For at gøre det lettere at komme ud til fjorden hele året, anskaffes der også tre eldrevne ladcykler med passende udstyr til en god dag ved fjorden.

En lang række foreninger og skoler i lokalområdet bakker op om projektet, som forventes at ville styrke det lokale fællesskab langs fjorden.

Fjordens dag får penge til flere aktiviteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce