Lave temperaturer og proaktiv rådgivning er forklaringen på tilbagebetalinger i Odense og på Fyn

Odense: Fjernvarme Fyn, der har base i Odense, men efterhånden også breder sig ud på den fynske ø, sender 37 millioner kroner tilbage til kunderne.

Fjernvarmen er et hvile i sig selv-selskab, hvorfor et overskud skal sendes tilbage til forbrugerne.

Det sker i form af, at de 37 millioner kroner indregnes i prisen for 2016.

Der er flere forklaringer på, at fjernvarmekunderne kan glæde sig over tilbagebetaling, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Først og fremmest var 2015 et mildt år med en høj gennemsnitstemperatur. Det har betydning, fordi acontobetalingen var sat i forhold til 2013, som var et koldere år.

Samtidig har Fjernvarme Fyn anvendt de fjernaflæste målerdata til at lokalisere og vejlede henved 1500 kunder, som havde et åbenlyst forbedringspotentiale i deres bolig.

- Den proaktive anvendelse af data betyder, at eventuelle fejl i kundernes installation er blevet udbedret, inden varmeregningen løb løbsk, forklarer kundecenterchef Allan Stihøj - med tilføjelsen:

- Det ser ud til, at kunderne generelt er blevet bedre til at spare på varmen. Måske som et resultat af Fjernvarme Fyns rådgivning af både privatkunder og industri, funderer han.

I pressemeddelelsen roser Fjernvarme Fyn sig selv for at gøre noget godt for miljøet.

- Kunderne kan lune sig ved tanken om, at den leverede varme er god for både klima og miljø. Faktisk var det kun lige under en tredjedel af Fjernvarme Fyns varmeproduktion til kunderne, som i 2015 var baseret på fossile brændsler som kul, olie og naturgas. I stedet udgør halm, affald og flis en stadig stigende del af produktionen, fortæller selskabet.

På søndag kan alle interesserede se, hvordan fjernvarmeproduktionen foregår, når der fra klokken 10 til 14 inviteres til åbent hus på Fynsværket i Havnegade.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Fjernvarmeprisen styrtdykker i Ferrtislev

Fjernvarmeprisen styrtdykker i Ferrtislev

Lilleholt garanterer lavere fjernvarmepriser

2
Effektivisering: Spareplan kan give dyrere fynsk varmeregning

Effektivisering: Spareplan kan give dyrere fynsk varmeregning