Fire nye Tinderbox-navne: Amerikanske kæderygere er nyt topnavn

Den amerikanske EDM-duo The Chainsmokers består af Alex Pall (tv) og Drew Taggart fra New York. PR-foto

Fire nye Tinderbox-navne: Amerikanske kæderygere er nyt topnavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

The Chainsmokers bliver et af hovednavnene på årets Tinderbox. Den amerikanske duo står bag hittet "Closer", der med halvanden milliard afspilninger er det tredjemest afspillede på Spotify. Landskvinden Sheryl Crow, britiske Skunk Anansie samt danske Gnags er også i puljen.

Til Odense Kommunes nytårskur på det tidligere Dalum Papirfabrik torsdag eftermiddag, blev det meldt ud, at amerikanske The Chainsmokers bliver hovednavn på Tinderbox 2019.

Det er første gang, New York-duoen optræder på en dansk festival, og Tinderbox har store forventninger til Drew Taggart og Alex Pall, der har hittet med sangene "Closer", "Don't Let Me Down" og Coldplay-samarbejdet "Something Just Like This".

- Succesduoens danske festivaldebut bliver uden tvivl en fest i verdensklasse. Det kan nærmest ikke overdrives, hvor store The Chainsmokers er lige nu. Deres popularitet på Spotify og Youtube er på højde med Ed Sheerans, og vi så, hvordan det gik, da der blev sat billetter i salg til hans koncerter i Odense. Vi har meget store forventninger til The Chainsmokers, der ikke bare kommer med masser af højaktuelle monsterhits, men også et virkelig festligt og medrivende show, siger talsmand for Tinderbox, John Fogde.

Sangen "Closer" er afspillet halvanden milliard gange på Spotify og set knap tre milliarder gange på Youtube. Dermed nærmer det samlede tal sig fem milliarder alene på de to platforme. Sangen lå nummer et på singlehitlisten i flere end 20 forskellige lande inklusive Danmark, hvor den har opnået dobbelt platin.

- The Chainsmokers debuterede i 2014 med sangen "#Selfie", og på mindre end fem år er duoen blevet det største amerikanske EDM-navn nogensinde. Den Grammy-vindende "Don't Let Me Down" og samarbejdet med Coldplay på "Something Just Like This" gør sammen med "Closer", at The Chainsmokers har tre sange i top 25 over de mest streamede sange på Spotify nogensinde, hvilket kun Ed Sheeran og Justin Bieber har opnået, siger John Fogde.

56-årige Sheryl Crow optrådte på Midtfyns Festival i 1997, hvor Skunk Anansie også var på programmet. PR-foto
56-årige Sheryl Crow optrådte på Midtfyns Festival i 1997, hvor Skunk Anansie også var på programmet. PR-foto

22 år siden fynsk koncert

The Chainsmokers er ikke det eneste amerikanske navn, som blev præsenteret torsdag eftermiddag. Den 56-årige sanger Sheryl Crow optræder også for første gang i Odense til juni.

Efter en periode som korsanger for Michael Jackson og Tina Turner fik hun sit gennembrud i 1993 med debutpladen "Tuesday Night Music Club". Siden har hun solgt flere end 50 millioner plader på verdensplan, modtaget ni Grammy-priser og indspillet sangen "Tomorrow Never Dies" til James Bond-filmen af samme navn.

- Debutpladen indeholdt seks singler inklusive "All I Wanna Do" og "Strong Enough", hvor Crows eminente evne til at blande rock, pop og country står virkelig stærkt. Successen fortsatte med sange som "If It Makes You Happy", "Everyday is a Winding Road", "My Favorite Mistake", "Soak Up the Sun" og coverversioner af Cat Stevens' "The First Cut is the Deepest" samt Guns N' Roses-klassikeren "Sweet Child O' Mine". Helt naturligt havde Rolling Stone Magazine hendes andet album, "Sheryl Crow", på deres liste over de vigtigste rock 'n' roll-plader fra 90'erne, siger John Fogde.

Den amerikanske sangskriver har ikke optrådt i Danmark siden 2010, og det er 22 år siden, at hun gæstede Midtfyns Festival i 1997. Et år, hvor britiske David Bowie, Jamiroquai og Skunk Anansie også var på plakaten ...

Skunk Anansie prøver igen

Skunk Anansie skulle have optrådt på Tinderbox 2018, men sættes i stedet på dette års plakat. Bandet fejrer 25-års jubilæum i år, og i den forbindelse udsendes livealbummet "25Live@25". Naturligvis 25. januar. Albummet indeholder klassikere som "Weak", "Charity", "All I Want", "Brazen (Weep)" samt "Hedonism".

- Forsanger Skin og resten af Skunk Anansie var ønsket af virkelig mange både før og efter afbuddet, og der er dermed lagt op til forrygende stemning, når bandet går på scenen i Tusindårsskoven, siger John Fogde.

Gnags er det fjerde og sidste navn i denne omgang. Bandet bag "Vilde kaniner", "Mr. Swing King", "Den dejligste morgen" og "Danmark" har fået femstjernede anmeldelser for gruppens to seneste koncerter på Fyn.

- Gnags har i årtier leveret nogle af de festligste og mest medrivende koncerter herhjemme. De kommer altid for at starte en fest, og der bliver masser at synge med på, når bandet går på scenen i Odense til sommer, siger John Fogde.

Programmet for Tinderbox 2019 er efter de tre første offentliggørelser: A$AP Rock, Benal, The Chainsmokers, Dropkick Murphys, Gnags, L.O.C., Lana Del Rey, Lydmor, Macklemore, Sheryl Crow, Skunk Anansie, Suspekt og Swedish House Mafia. Festivalen melder ud, at næste bunke navne kommer i løbet af et par uger.

Fire nye Tinderbox-navne: Amerikanske kæderygere er nyt topnavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce