Fire mesterfortællere gæster Internationale Fortælledage i Odense

Ben Haggarty, som nogen også har kaldet historiefortællingens Nick Cave med henvisning til den berømte sanger, lader sine historier tage udgangspunkt i de stemningsfulde ruiner af gamle fæstninger, som ligger spredt ud over Storbritannien og Irland. PR-foto.

Fire mesterfortællere gæster Internationale Fortælledage i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fire fortællere fra Storbritannien har evnen til at tryllebinde publikum alene med deres ord. De kommer til Odense i forbindelse med Internationale Fortælledage i et arrangement støttet af British Council.

Kunne du tænke dig at høre historien om manden, der ville have mere og var parat til at gøre alt for at få det? Eller tage med på en rejse til landet, hvor ingen vender tilbage fra? Eller har du altid undret dig over, hvordan katten kom til at bo indenfor?

Så sæt kryds i kalenderen i uge 34, for her har Odense Bys Museer inviteret fire mesterfortællere fra Storbritannien til Odense som en del af Odenses Internationale Fortælledage. Det er ikke sikkert, at de lige disker op med en af de historier, men deres historier har vist sig at være andet end kedelige. Derfor har de også optrådt på festivaler rundt om i verden, inklusiv Edinburgh Festivals og fået flere priser:

Mara Menzie, en internationalt kendt, kvindelig skotsk fortæller med afrikanske rødder, tager tilhørerne gennem en verden af folkeeventyr og myter. Mesterfortælleren, den prisbelønnede waliser Daniel Morden, lukker op for sine grusomme, poetiske og humoristiske fortællinger, mens Clare Murphy beretter om de overnaturlige væsener fra det irske landskab. Sidste mand, Ben Haggarty, også kaldet historiefortællingens Nick Cave med henvisning til den berømte sanger, lader sine historier tage udgangspunkt i de stemningsfulde ruiner af gamle fæstninger, som ligger spredt ud over Storbritannien og Irland.

Arrangementet er en del af H.C. Andersen Festivals. Meningen med besøget er at knytte H.C. Andersen til en levende fortælletradition og sætte fokus på, at han ikke blot var en eminent forfatter, men også en dreven fortæller.

Internationale Fortælledage 2018
Finder sted på Møntergården fra mandag 20. august til tirsdag 22. august.Mandag åbner Vigga Bro åbner fortælledagene på dansk klokken 17 - resten er på engelsk; Klokken 18:30: Daniel Morden - Sælsomme keltiske fortællinger; klokken 20 Mara Menzie - Historier fra Skotland og Afrika.

Tirsdag klokken 17: Lise Marie Seidelin Nedergaard - Elverhøj; klokken 18:30: Clare Murphy - De Andre fra den Anden Verden; klokken 20: Ben Haggerty - The hollow Hills.

Onsdag klokken 17: Daniel Morden og Clare Murphy - Den forunderlige fortælling om Robert Desnos; klokken 18:30: Marie Menzie: Sandhedens illusion; klokken 20: Ben Haggerty.
Mara Menzie er internationalt kendt fortæller med afrikanske rødder. Hun bor i Skotland og tager tilhørerne med til en verden fyldt af folkeeventyr og myter. PR-foto.
Mara Menzie er internationalt kendt fortæller med afrikanske rødder. Hun bor i Skotland og tager tilhørerne med til en verden fyldt af folkeeventyr og myter. PR-foto.

Støttet af Storbritannien

At det ikke er hvem som helst, der kommer, understreges af, at British Council, et statsfinansieret kulturinstitut, som promoverer britisk kultur i hele verden, støtter arrangementet og har lavet en dedikeret hjemmeside under sin Danmark-side for at præsentere mesterfortællerne.

- Mennesker i alle aldre og fra hele verden fortæller historier til hinanden, for historier hjælper os til at forstå os selv og hinanden. Når historierne bliver fortalt af professionelle fortællere som Ben Haggarty og Mara Menzies bliver de i høj grad vækket til live, og de bliver fyldt med ord, lyde, farver og bevægelse. Og så kan alt ske, siger Cortina Butler, direktør for British Councils kulturafdeling, i en pressemeddelelse.

Det er Lise Marie Nedergaard, formidler hos Odense Bys Museer, som står bag Internationale Fortælledage. Hun er barnebarn af den berømte danske fortæller Anna Sophie Seidelin og selv historiefortæller. Udover at fortælle eventyr for børnene på Fyrtøjet har hun blandt andet også optrådt for ansatte i det danske forsvar.

- Der er et helt særligt samvær omkring en levende fortælling, fordi alle sidder i det samme rum og lytter til den samme historie. Alles opmærksomhed er rettet mod det samme, og det er svært at undgå at være fuldt ud til stede i nuet. Det er en vigtig egenskab i en tid, hvor mange måske bruger lidt for lang tid bag hver sin skærm. Med den levende fortælling sidder samtlige publikummer og danner indre billeder, imens historien bliver fortalt, og det giver en helt speciel fællesskabsfølelse, siger hun.

Clare Murphys historier  handler ofte om de overnaturlige væsener fra det irske landskab. PR-foto.
Clare Murphys historier handler ofte om de overnaturlige væsener fra det irske landskab. PR-foto.

Fire mesterfortællere gæster Internationale Fortælledage i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce