Fire måneders fængsel for pistoltrusler

Foto: Michael Bager (arkivfoto)

Fire måneders fængsel for pistoltrusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 40-årig mand fra Odense fik tirsdag ubetinget fængsel for at stikke en luftpistol op i ansigtet på en politiassistent

En 40-årig mand fra Odense V blev tirsdag ved retten i Odense idømt fire måneders ubetinget fængsel. 

Straffen fik han for blandt andet at have truet en politiassistent med en luftpistol den 6. februar i år. Det fortæller politifuldmægtig ved Fyns Politi, Lars Stig Jørgensen.
 
Episoden, der udløste fængselsstraffen, fandt sted tidligt på eftermiddagen i Bolbro i Odense, da politiet var blevet tilkaldt til den 40-åriges lejlighed af en kvindelig beboer i ejendommen på grund af larm derindefra. Kvinden fortalte om råb og høje smæld, som hun frygtede, kunne være pistolskud.

Efter en snak med manden og en ransagning af lejligheden, hvor politiet blandt andet fandt hash-rester og hjemmelavede kanonslag, kørte politiet fra stedet.

"Du er færdig"

Men patruljen måtte snart vende tilbage til ejendommen, fordi den 40-årige havde sendt en truende SMS  til kvinden, der først havde anmeldt ham med teksten "Du er færdig. Jeg mener det."

Da politiet igen bankede på døren hos den 40-årige, dukkede han op med en pistol i hånden, som han sigtede mod en af politiassistenterne. Betjentene kom i håndgemæng med manden, pistolen blev skubbet væk, og han blev overmandet på stuegulvet og anholdt.
 
Manden, der tilbage i december 2002 blev dømt for lignende trusler og hånende ord mod politiet, gjorde modstand hele vejen ud til politibilen.

Han forsøgte også at sparke en siderude ud undervejs til politistationen.

Rigtig dom

Ud over truslerne med pistol blev manden også dømt for truslerne mod anmelderen. Og oven i det fik han en samlet bøde på 4000 kroner for at være i besiddelse af hash og kanonslag.
Manden, der nægtede sig skyldig, ankede dommen til landsretten efter en kort snak med sin forsvarer.
 
- For mig at se, er det den rigtige dom, han har fået, lyder det fra politifuldmægtig Lars Stig Jørgensen, som i sin procedure havde bedt om fire-fem måneders fængsel.

Fire måneders fængsel for pistoltrusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce