Odense: Filminstruktørerne Mikala Krogh og Sami Saif har gjort det grove arbejde - nu er det snart publikums tur til at give deres mening til kende om de dokumentarfilm, som skal dyste om førsteprisen i konkurrencen Yong Docs 2013 .

En udvalgt flok af unge fynboer mellem 16 og 20 år har sendt ni film ind til konkurrencen, som gælder et legat på kr. 50.000.

Mikala Krogh og Sami Saif har skåret deltagertallet ned til fire film, som får gallepremieren på Brandts den 18. april. Her vælger filminstruktørerne Eva Mulvad og Kasper Torsting vinderprojektet, der får et produktionslegat på kr. 50.000 til Odense Filmværksted.

Dette arrangementet er ikke åbent for publikum, men de kan til gengæld se filmene på Mediemuseets biograf på Brandts fra den 19. april til den 2. juni. Her afgør gæsternes stemmer, hvem der vinder publikumsprisen - et gavekort til gode filmoplevelser.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).