Fire børn kvæstet på dyrskue sidste år: - Jeg kan ikke garantere, at det ikke sker igen

Sidste år slap en ung kvie løs og kvæstede fire børn og to voksne. Det Fynske Dyrskue vil gøre alt for, at noget tilsvarende ikke sker igen. FOTO: Louise Koustrup

Fire børn kvæstet på dyrskue sidste år: - Jeg kan ikke garantere, at det ikke sker igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvie slap løs på Det Fynske Dyrskue sidste år og kvæstede fire børn. Efter ulykken er sikkerheden på dyrskuet blevet skærpet med blandt andet sikkerhedsvagter. - Men der er ingen garantier, når man har med levende dyr at gøre, understreger dyrskuechef Gitte Bech.

Sikkerheden på Det Fynske Dyrskue, der begynder fredag, er i år blevet strammet op.

Det sker efter, at en panisk kvie sidste år vristede sig løs og ramlede ind i fire børn og to voksne. Børnene måtte indlægges på OUH, men er alle sluppet uden varige mén.

Arrangørerne bag dyrskuet har efterfølgende talt hændelsen igennem og kigget på, hvor der kunne strammes op.

- Vi har brugt efteråret på at tænke alle scenarier igennem. Det, der skete, er noget, der har bekymret kvægavlerne rigtig meget, og vi vil selvfølgelig gøre alt for, at det ikke sker igen. Vi har rådført os med Fyns Politi og blandt andet sørget for, at der er sikkerhedsfolk på pladsen om dagen, der skal holde øje med, at alt foregår i ro og orden. Vi har også været inde og kigge på selve kvægudstillingen og sat nye afspærringer op, forklarer dyrskuechef Gitte Bech.

Hun vil dog ikke garantere, at der ikke kan ske ulykker på et dyrskue af denne størrelse.

- Når man har med levende dyr at gøre blandt 25.000-30.000 mennesker, så kan man ikke undgå alt. Jeg vil selvfølgelig gøre alt, hvad jeg kan, men jeg kan ikke garantere, at det ikke sker igen, understreger hun.

Når man har med levende dyr at gøre blandt 25.000-30.000 mennesker, så kan man ikke undgå alt. Jeg vil selvfølgelig gøre alt, hvad jeg kan, men jeg kan ikke garantere, at det ikke sker igen.
Gitte Bech, dyrskuechef

Stor opbakning

Hændelsen har dog ikke fået hverken skoler eller daginstitutioner til at blive væk.

- Vi oplever stadig en meget stor opbakning til dyrskuet, og vi har ikke hørt fra ét eneste sted, at de ikke har lyst til at komme på grund af det, der skete sidste år, fortæller Gitte Bech.

Hun opfordrer folk til at passe på sig selv og hinanden, når de færdes på pladsen.

- Det handler om at bruge sin sunde fornuft og for eksempel ikke køre en klapvogn lige op i enden af en tyr. Man skal bare tænke sig om, og selvfølgelig skal det være sådan, at man kan både røre og føle dyrene, ligesom man plejer, siger hun.

Fire børn kvæstet på dyrskue sidste år: - Jeg kan ikke garantere, at det ikke sker igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce