Finn Bjørnø var ikke gammel under besættelsen, men den tirsdag for 74 år siden står helt klar. Den dag skulle han blot op på stationen for at aflevere en madpakke til sin far. Så igangsatte tyskerne deres aktion. Foto: Nils Svalebøg

Finns far blev taget af tyskerne: - Sid helt stille, og sig ikke et ord

  • 82-årige Finn Bjørnø så det ske, da tyskerne for 74 år siden brasede ind på politigården i Vestergade og anholdt hans far og stationens øvrige betjente. Så fulgte månederne i uvidenhed. Og uden svar på, om faren ville komme hjem igen.
  • Dette er andet afsnit i serien "Barn under besættelsen" om hidtil ufortalte personlige historier fra dengang, tyskerne holdt Fyn i et jerngreb.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

BARN UNDER BESÆTTELSEN
De var blot børn eller teenagere, da tyskerne besatte Danmark den 9. april 1940. Og de er en del af den sidste generation, som kan huske besættelsestiden i Odense. Nu fortæller fire odenseanere i 80'erne og 90'erne, hvordan det var at være barn og ung under krigen.

I serien "Barn under besættelsen" bringer vi over fire lørdage deres historier. Dette er det andet afsnit i serien.

Kan du huske besættelsestiden og vil du dele din historie for eftertiden, kan du kontakte redaktionen på odense@fyens.dk eller 66111111.
BLÅ BOG: FINN BJØRNØ
Født i 1936, er 82 år i dag.

Opvokset i Drewsensvej 24. Har siden boet i nabolaget og er nu flyttet tilbage til en lejlighed på Drewsensvej 27 med sin hustru.

Har to yngre brødre. En fra 1944, en fra 1953. Blev gift med med Grete Karla Østergaard Bjørnø I 1960 - de to kan snart fejre diamantbryllup og har sammen en datter.

Uddannede sig til revisor og har arbejdet på forskellige revisionskontorer. Har haft afbræk som sælger af regnemaskiner og senere edb-løsninger, og var fra 1989 regnskabs- og statistikmedarbejder i arkivafdelingen hos Odense Kommune indtil pensionen midt i 90'erne.