Finale i restaurantduel: HOS vinder Bedst På Fyn

Jakob Spolum og Michelle Hemme åbnede Restaurant HOS i januar i år. Foto: Mathias Banke

Finale i restaurantduel: HOS vinder Bedst På Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To garvede køkkenhold bragede sammen på restauranten Pasfall, da finalen i restaurantkonkurrencen Bedst på Fyn løb af stablen. Thomas Pasfall var på hjemmebane mod Jakob Spolum og Michelle Hemme Fra Restaurant HOS. Men gæsterne løb af med sejren.

Et virvar af hænder langer ind over hinanden og anretter hurtigt og præcis hvide asparges fra Assens under varmelampernes hede skær.

- Rigtig godt arbejde, boys, lyder det opmuntrende fra den erfarne kok Thomas Pasfall.

Hans restaurant, Pasfall i Brandts Passage, er blevet til en arena for madkunstens gladiatorer for en aften. I aften skal vinderne af konkurrencen Bedst på Fyn nemlig findes.

I det modsatte ringhjørne står Jakob Spolum og Michelle Hemme fra Restaurant HOS. Jakob Spolum har tidligere været souschef under Thomas Pasfall, da de begge arbejdede på Munkebo Kro.

De to skal bedømmes på fire retter hver af tre dommere, og derudover skal der også serveres til restaurantens betalende gæster.

Efter Thomas Pasfalls forret har fundet vej til gæsternes borde, smager Jakob Spelum på det, han er oppe mod.

- Jeg bliver kun en lille smule bekymret, siger Jakob Spolum drilsk til Thomas Pasfall.

De to kokke har et godt forhold til hinanden, og selvom de dyster i aften, er stemningen i køkkenet god. De to kokke giver hinanden modspil, og det er med til at højne niveauet, forklarer Thomas Pasfall. Men derudover er denne aften ikke meget anderledes end så mange andre.

- Mit succeskriterium er, at gæsterne kan lide maden. Vi prøver egentlig bare at skabe en god restaurantoplevelse, fortæller Thomas Pasfall.

Bedst på Fyn
Bedst på Fyn er en konkurrence mellem fynske toprestauranter.

Konkurrencen startede med otte restauranter, der gennem flere runder blev reduceret til to.

Restauranterne konkurrerer i en menu bestående af: Snacks/appetizers samt brød og smør; Forret (sø, hav og grønt); hovedret (mark, have, skov, luften); ost /dessert. Hver ret skal matches med en vin.

Dommerne kan give op til fem point inden for følgende kriterier: Visuelt udtryk, smag, kreativitet, betjening/service og vin-mad-match.

Det er første gang, at konkurrencen afholdes på Fyn. Andre steder i landet, som f.eks. på Sjælland, har konkurrencen eksisteret i flere år.

Godt niveau

Blandt de betalende gæster sidder de tre dommere med deres pointskemaer, hvorpå de vurderer retternes udseende, smag, kreativitet, betjening og vinparring på en skala fra 1 til 5. En af dem er Stefan Nordahl-Petersen, der har været med til at dømme flere kokkekonkurrencer.

- Jeg synes, at retterne indtil videre har et rigtig godt niveau. Vi har set nogle flotte anretninger, maden har haft den rigtige temperatur og betjeningen har været god, siger Stefan Nordahl-Petersen, der i dag er salgschef hos FoodService Danmark, hvor han sælger mejeriprodukter.

Ved et andet bord sidder tidligere kok Per Hallundbæk, som er en af aftenens betalende kunder.

- Det er spændende at se, hvad de finder på. De er nogle dygtige kokke. De har serveret meget forskellige ting, men der er intet af det, der har været skuffende, siger Per Hallundbæk.

Han elsker at spise i begge kokkes restauranter, og lige nu er det heller ikke muligt for ham at sige, hvem han tror vinder.

- Lige nu står det 1-1, siger han.

Holdet bag Restaurant HOS: Jakob, Michelle, Deniza, Daniel og Rasmus. Foto: Martin E. Seymour
Holdet bag Restaurant HOS: Jakob, Michelle, Deniza, Daniel og Rasmus. Foto: Martin E. Seymour

Tæt løb

Efter hovedret og dessert, er der fortsat dødt løb - i hvert fald hos dommerne. Hovedretten tog Jakob Spolum marginalt med en smuk sommerbuk med svampe, mens Thomas Pasfall - med nærmest endnu mindre margin - vandt desserten med sin signaturdessert, brunsviger deluxe.

Pasfall havde forinden vundet forretten med en perfekt tilberedet pigvar, mens dommerne var mest glade for snacksene fra HOS.

Med stilling 2-2 skulle der altså en fintælling til for at finde en afgørelse, og den faldt ud til Jakob Spolum og HOS' fordel med otte point - 175 mod 167.

- Det er helt utroligt. Jeg troede faktisk ikke på det. Jeg har smagt alle Pasfalls ting ude i køkkenet, og de var virkelig, virkelig gode, lyder det fra en glad Jakob Spolum, lige efter sejren er i hus:

- Den eneste af vores fire retter, som jeg var sikker på, var vores snacks. De øvrige retter var vi ret usikre på. Vi havde også truffet nogle spændende vinvalg, men det lykkedes. Jeg vil så også sige, at det vi laver, Pasfall og jeg, ligner meget hinanden, og vi kommer ikke uden om, at vi har arbejdet sammen i fire år, fortsætter han.

Finale i restaurantduel: HOS vinder Bedst På Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce