Fik sit navn, mens krigen rasede

Langesøvej i Munkebjergkvarteret er ikke opkaldt efter den populære sø vest for Odense, men efter Langesø Gods.

Fik sit navn, mens krigen rasede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langesøvej

5230 Odense M

Munkebjerg

"Voldsomme Kampe i Belgrads Gader" og "103742 Saarede til England alene fra Vestfront-Kampene".

Det var nogle af overskrifterne på forsiden af Fyens Stiftstidende den 17. oktober 1944. Anden Verdenskrig rasede i Europa og fyldte en stor del af avisen.

Men der var også plads til lokale nyheder. Bladrede man fra forsiden om på side 3, blev man mødt af en langt fredeligere overskrift, nemlig "Nogle nye Gader i Odense faar Navn efter fyenske Hovedgaarde". I artiklen kunne man læse, hvad der var vedtaget på byrådsmødet dagen før.

En af sagerne handlede om vejnavngivning i et nyt kvarter, der var ved at blive anlagt syd for Munkerisvej. Fire af vejene var allerede delvis anlagte, og en af dem fik navnet Langesøvej. Der var bred enighed om navnet, og det gav ikke anledning til debat på byrådsmødet, der blev ledet af viceborgmester Niels Jørgensen. Odenses borgmester I. Vilh. Werner var nemlig fraværende på mødet.

For den opmærksomme læser var der intet overraskende i navngivningen. Allerede den 4. april samme år havde Fyens Stiftstidende refereret fra et byrådsmøde, at vejene i det ny kvarter skulle opkaldes efter fynske gårde.

Om navngivningen af vejene i kvarteret stod der blandt andet: "Arealet tilhører i det væsentlige Ingeniør N. M. Knudsen og Fyens Discontokasse, og begge har givet deres samtykke til den foreslaaede Opkaldelse".

Og når man skal opkalde veje efter fynske godser, er det svært at komme udenom Langesø Gods, der ligger cirka 15 km vest for Odense på en smuk beliggenhed, ganske tæt på søbredden til den cirka 1300 m lange og 200 m brede Langesø, der har lagt navn til godset.

Fik sit navn, mens krigen rasede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce