Fem fynske topkandidater: Det vil de arbejde for i Folketinget

Foto: Sugi Thiru

Fem fynske topkandidater: Det vil de arbejde for i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvilke politiske aftryk har de i den nuværende valgperiode sat som medlemmer af Folketinget? Og hvad vil de særligt arbejde for, hvis de bliver valgt igen? Vi bad paneldeltagerne i mandagens vælgermøde i Næsby Sognegård om svar.

Lars Christian Lilleholt, energi-, forsynings- og klimaminister, Venstre

- I valgkampen op til det seneste folketingsvalg lovede jeg at afskaffe PSO-afgiften (en omdiskuteret energi-afgift, som alle betaler, og som er blevet brugt på grøn omstilling, red.) og få togene til at standse i Langeskov. Det har givet mig søvnløse nætter, men begge dele er lykkedes, og især fjernelsen af PSO-afgiften er en kæmpe sejr for mig.

- I en ny periode vil jeg først og fremmest arbejde for at få det tredje motorvejsspor syd om Odense. Og så skal vi gøre en indsats for at fastholde og udvikle det drone- og roboteventyr, der er i gang. Der er skabt 3200 arbejdspladser på det område, og det skal vi gøre endnu mere ved både med penge og forskning. På den lange bane er jeg også interesseret i en bro mellem Fyn og Als, og derfor skal vi holde debatten i gang.

Karsten Hønge, folketingsmedlem, SF
Foto: Sugi Thiru

- SF er med i forligskredsen om udbygningen af jernbanen over Vestfyn, og jeg har været med til at sikre placeringen. Et ekstra spor giver mulighed for at betjene de vestfynske stationer og skal også give en sammenhæng med Svendborgbanen og Odense Letbane.

- Jeg er meget optaget af kampen mod ulighed. De rigeste stikker af fra samfundet, men vi har brug for et samfund, der hænger sammen. Vi kan for eksempel beskatte de rigeste mere og lægge afgift på finansielle transaktioner. Jeg vil også arbejde for en ambitiøs klima- og miljøpolitik med blandt andet mere kollektiv transport, en hårdere kurs mod udslip fra landbruget, og mere klimavenlige boliger.

Alex Ahrendtsen, folketingsmedlem, Dansk Folkeparti
Foto: Sugi Thiru

- På uddannelsesområdet er jeg stolt af stramningerne på tilsynene, der har betydet, at fire muslimske friskoler, to muslimske efterskoler og et gymnasium har mistet statstilskud og er lukkede. Folkeskolen er også blevet gjort mere praksisnær med for eksempel håndværk og design til og med 8. klasse og med prøve.

- Hvis jeg fortsætter som folkeskole- og kulturordfører vil mit fokus være på det danske sprog. Alt for mange uddannelser foregår på engelsk, og det skal vi have sat en stopper for. Elever lærer mindre, når det ikke foregår på dansk, og så tiltrækker det udenlandske studerende. Også på kulturområdet vil jeg slå et slag for det danske sprog, men jeg vil ikke løfte sløret for hvordan.

Erik Christensen, folketingsmedlem, Socialdemokratiet
Foto: Sugi Thiru

- Det politiske arbejde er holdarbejde, men der er særligt to sager, jeg har haft stor indflydelse på: Jeg har lagt mange kræfter i at få testcenteret for droner til Fyn (til Hans Christian Andersen Airport i Beldringe, red.), og så er det placeringen af den vestfynske jernbane, som er blevet dyrere, men som rammer færre virksomheder og borgere.

- I en ny valgperiode vil jeg arbejde for det tredje spor syd om Odense. For det brænder sammen, hvis motorvejen ikke bliver udvidet, når så mange mennesker skal til Nyt OUH og Syddansk Universitet. Og så bliver den første opgave for en ny regering at lave en ny udligningsreform. Der er for store forskelle på kommunerne, og det er ikke den samme sum penge, der skal fordeles anderledes. Der skal tilføres flere penge til kommunerne.

Kristian Guldfeldt, folketingskandidat, Konservative
Foto: Sugi Thiru

(Er ikke nuværende medlem af Folketinget og svarer derfor ikke på spørgsmålet om foreløbige, politiske aftryk).

- Bliver jeg valgt ind i Folketinget vil jeg have fokus på de kæmpe udfordringer, vi har på klima- og miljøområdet. Det er min generation og dem, der kommer efter, som kommer til at stå med regningen, hvis der ikke sker noget nu. Jeg er alvorlig bekymret for drikkevandet, og jeg vil da gerne have, at mine børn kan åbne vandhanen og drikke af vandet uden smagen af klor.

- Der er også hele sundhedsområdet, hvor der mangler en bedre sammenhæng mellem sygehus, egen læge og kommunerne. Det ved jeg som medlem af Odense Byråd.

Fem fynske topkandidater: Det vil de arbejde for i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce