Der er ikke længere plads til små leverandører af hjemmehjælp i Odense, lyder det fra lille firma, der er ude af billedet, fordi det omsætter for lidt.

Borgere, der er vant til, at det er Søren eller Kirsten Jensen fra Odense Hjemmeservice, som kommer og gør rent, skal vænne sig til nye ansigter i fremtiden.

For den private leverandør af hjemmehjælp, der har arbejdet i Odense siden 2011, vil fra 1. september miste sin ret til at operere i Odense.
Årsagen er, at firmaet årligt omsætter 100.000 kroner for lidt i kommunens øjne.

Byrådet har valgt at stille nye, strammere krav til de private leverandører for at minimere risikoen for konkurser. Dem var der tre af på halvandet år. Knap 1000 borgere stod på grund af dem uden hjælp, og Odense Kommune måtte træde akut til. Det kostede 390.000 kroner.

Et ordentligt arbejde

Det nye krav om, hvad firmaerne som minimum omsætter for, medfører, at Odense Hjemmeservice er ude. Omsætningen på cirka 650.000 kroner er for lav. Indehaver Søren Jensen siger:

- Jeg fatter ikke en pind af det. Arbejdet bliver ikke mere seriøst af, at vi omsætter for 750.000 i stedet for 650.000.

- Hovedsagen er, at borgerne er tilfredse, og at vi har en sund virksomhed. Jeg nægter at afsøge markedet for 30 borgere bare for at få en højere omsætning, for det kvæler os selv, siger Søren Jensen.

Til det svarer den ansvarlige rådmand Brian Skov Nielsen (EL) for Ældre- og Handicapforvaltningen:

- 750.000 kroner om året svarer til at have lidt over to sosuer ansat. Hvis leverandøren er mindre end det, er det ikke forsvarligt at sende disse ud til vores borgere i tilfælde af sygdom eller opsigelser.

Søren Jensen tager det som et udtryk for, at der ikke længere er plads til de små leverandører i Odense.

- Vi driver en lille, sober forretning og betaler vores ting til tiden, men os er der ikke plads til, siger han.

Ros fra FOA

Fagforeningen FOA roser Odense for at stramme kravene til de private leverandører. Forbundsformand Dennis Kristensen har kigget den nye kontrakt igennem og siger:

- Jeg synes, det ser rigtig fornuftigt ud. De har taget fat i langt de fleste ting, vi har peget på. Jeg tror ikke, vi har set den sidste konkurs på landsplan, men det her vil minimere risikoen for flere i Odense, siger han.

- Odense har tænkt sig godt om med de her krav, og når jeg kigger på danmarkskortet, kunne en hel del kommuner lære af det, siger han.

Knap 3000 borgere i Odense får privat hjemmehjælp. Kontrakterne med de 11 leverandører underskrives endeligt fredag.

Disse firmaer er nu godkendt

Her er listen over de firmaer, der nu er godkendt. Du kan klikke på dem for at komme ind til deres hjemmeside eller Facebook-side.

Leverer pleje og praktisk bistand:

Sejers ApS

Svane Service Øst ApS

Berit's Hjemmepleje

Kære Pleje Odense ApS


Kun pleje:

Hjælp til Hjemmet ApS

Praktisk bistand:

JJS Rent

Danren

Elite Miljø

Skibhus Rengøring og Vinduespolering

Flenco Rengøring ApS

Cenama Service ApS

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.