Fast food-epoke slutter: Bull Burger flytter fra Albanigade

Efter 10 år med adresse på Albanigade flytter Bull Burger til Mageløs 7, hvor ejer Henning Andersen tror, at kundegrundlaget er bedre. Foto: Simon Staun

Fast food-epoke slutter: Bull Burger flytter fra Albanigade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 10 år og en million burgere lukker burgerrestauranten på Albanigade 53. Ejer Henning Andersen har store forhåbninger til de nye lokaler på Mageløs 7.

- Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sidde her og blive rørt. Men det påvirker mig sgu meget, at vi snart siger farvel til disse lokaler. Det var her, eventyret startede. Og hold nu fast, hvor har jeg tilbragt mange timer ude i køkkenet og bag disken, siger Henning Andersen, som for 10 år siden åbnede Bull Burger med to kammerater.

Om kort tid er det slut med at servere burgere, løgringe og shakes over disken på Albanigade. I begyndelsen af uge 4 åbner Bull Burger op i nye lokaler på Mageløs 7, som Henning Andersen knokler med at gøre klar.

- Jeg havde egentlig troet, at restauranten her på Albanigade skulle fortsætte. Men af flere grunde var jeg nødt til at finde et nyt sted. Udlejerne vil gerne inddrage restauranten til bolig, når den 10-årige lejekontrakt udløber, og letbanearbejdet har haft enorme konsekvenser for kundegrundlaget, siger Henning Andersen, der i dag er eneejer.

De seneste tre år har han noteret et fald i omsætning på mindst 30 procent. Det kan mærkes.

- Vi har mistet mellem én og halvanden millioner kroner årligt i omsætning i tre år. Vi har ikke knækket halsen på det, fordi Bull Burger er en sund forretning. Men det siger sig selv, at det gør ondt, siger Henning Andersen.

Han er rystet over, at kommunen ikke forstår, hvor stor betydningen er for mange erhvervsdrivende.

- Det er fint, at man sætter skilte op og guider folk gennem byen. Men det kan jeg og mange andre ikke bruge til så meget. Faktum er, at vi mister en betragtelig del af vores omsætning uden at få kompensation, siger Henning Andersen.

- Jeg har været rundt og se på 10-15 lokaler i midtbyen. Mange af dem, der ligger på Vestergade og Kongensgade er urimeligt dyre at leje. Derfor passer adressen på Mageløs mig fint. Der er trods alt kun 50 meter til gågaden, så det er en perfekt beliggenhed i mine øjne, siger Henning Andersen.

Mageløs er perfekt

Da den uddannede smed startede forretningen for 10 år siden, troede få på, at han kunne tage kampen op mod McDonalds og Burger King. Med det, der formodentlig var den første danske burgerkæde.

- Der var mange, som ikke troede på projektet. Og direkte advarede mig mod at åbne Bull Burger. I dag kan jeg konstatere, at vi har langet flere end en million burger over disken alene her på Albanigade. Jeg glemmer aldrig de første dage, hvor Albani måtte komme ud flere gange med ekstra sodavand, fordi vi blev oversvømmet af kunder. Jeg havde satset på 100 kunder om dagen. Der kom langt over 500, og jeg havde kun en enkelt stegeplade. Jeg var ved at arbejde mig ihjel, siger Henning Andersen.

Oversvømmet af kunder ville være en overdrivelse de seneste år. Og derfor er udløbet af lejekontrakten ikke så uheldigt endda.

- Jeg har været rundt og se på 10-15 lokaler i midtbyen. Mange af dem, der ligger på Vestergade og Kongensgade er urimeligt dyre at leje. Derfor passer adressen på Mageløs mig fint. Der er trods alt kun 50 meter til gågaden, så det er en perfekt beliggenhed i mine øjne, siger Henning Andersen.

Adressen har huset en del butikker, som ikke just har levet længe. Det skræmmer ham ikke.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Bull Burger ikke lider samme skæbne. Alle kender os, og jeg tror tværtimod, at det kan være godt forretningen at blive mere synlig. Så mange suser der heller ikke forbi en tirsdag over middag her på Albanigade, siger Henning Andersen.

Han håber, at kundegrundlaget bliver større med en adresse i midtbyen, og det er især aften- og nattetimerne, han har store forventninger til.

- Vi kommer til at have åbent i nattetimerne fredag og lørdag, og jeg satser da på, at vi får så travlt, at jeg skal ansætte mindst 10 nye, siger Henning Andersen.

Fælder en tåre

Siden Bull Burger blev etableret i 2008, er der kommet mange restauranter til, som netop har burgeren som kerneydelse. Henning Andersen tror stadig, at det er plads til hans forretning.

- Jeg ved godt, at der er kommet Burger Anarchy og The Burger for at nævne to. Men det er lidt en anden type forretning og et andet prisniveau end vores. Jeg tror mere, at et sted som Arkaden kan komme til at få betydning, fordi det er 40 restauranter, som åbner på én gang. På den anden side har jeg hørt, at Froggy's aldrig har haft flere kunder, så det er umuligt at forudsige, hvad der sker på restaurantmarkedet i Odense, siger Henning Andersen.

Restauranten på Mageløs kommer i store træk til at ligne den på Albanigade. Henning Andersen forsøger at bruge så mange møbler og udsmykningsgenstande som muligt.

- Jeg har også en del ting stående fra den restaurant, som min tidligere kollega åbnede i København. Det ville være tåbeligt at bruge mange penge på nye møbler, når det i virkeligheden er pænere med nogle sæder, man kan se, der er blevet siddet på, siger Henning Andersen.

Den største forskel på Mageløs 7 bliver formodentlig, at der tages nye billeder af alle burgerne.

- De nuværende billeder er 10 år gamle. Og selv om burgerne ikke er blevet mindre, kan man bare se, at billederne har nogle år på bagen. På de nye billeder ser burgerne mindre ud, end de gør i dag. Men jeg satser på, at vi ikke får voldsomt meget brok over, at burgeren i virkeligheden er en smule større. Og så kommer vi til at sælge god, billig kaffe. Jeg synes, at priserne på en god kop kaffe er alt for høj de fleste steder, siger Henning Andersen.

Han skal tilbage til Mageløs, hvor han har brugt hele formiddagen på at brække gulv op.

- Det er allerede hårdt, hver gang jeg går ud af restauranten her på Albanigade. Når jeg gør det for sidste gang om to uger, er jeg sgu bange for, at jeg fælder en tåre. Det er mit lille barn, jeg siger farvel til, siger Henning Andersen.

Fast food-epoke slutter: Bull Burger flytter fra Albanigade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce