Fascinationen af talentets dedikation

Henrik Busborg præsenterer bogen torsdag aften i Odense Idrætshal, hvor OBK spiller holdkamp. Foto: Jesper Mads Eriksen

Fascinationen af talentets dedikation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik Busborg - af mange kendt som Odenses Elvis - har skrevet en bog om badmintonstjernen Viktor Axelsen.

Henrik Busborg siger selv, at han har en snert af ADHD og gerne vil have, der skal ske noget. Så derfor er der plads til i hans liv at være skolelærer - godt nok på en anelse nedsat tid - og en af landets førende Elvis-efterlignere. Samt forfatter.

Torsdag d. 7. december fejres ankomsten af hans anden bog. Den første hedder "Straffe" og handler om straffespark. Den, der udkommer nu, hedder "Viktor - Busy chasing Dreams" og handler om Odenses store internationale sportsstjerne, badmintonspilleren Viktor Axelsen, der i år kronede en endnu ung karriere med et verdensmesterskab.

At det blev Henrik Busborg, der kom til at udgive bogen i konkurrence med mange andre skribenter, der havde bud efter badmintonstjernen, er der en logisk forklaring på. Henrik Busborg kender Viktors far, Henrik Axelsen, der også er Viktors manager. Og Henrik Busborg har haft sin gang i Odense Badminton Klub (OBK) i alle de år, hvor Viktor forvandlede sig fra en ualmindeligt ihærdig purk til Danmarks største badmiontonnavn i nyere tid.

Bogen om Viktor Axelsen
Bogen om Viktor Axelsen bliver præsenteret i aften, hvor Odense Badminton Klub spiller hjemmekamp mod Solrød Strand i Badmintonligaen.Bogen kommer først til salg i januar, men der er dog 200 eksemplarer til salg allerede nu, der kan købes ved at maile til bestilling@viktoraxelsen.dk.

Prisen for den tidlige udgave, som er i paperback og er inklusiv Viktor Axelsens autograf, er 199 kr. inkl. moms og forsendelse.

Dedikation

Netop ihærdigheden er noget af det, Henrik Busborg har hæftet sig ved hos Viktor Axelsen.

- Jeg er fascineret af hans dedikation og af hans vilje til at ofre sig, siger Henrik Busborg en stille eftermiddag i OBK's gamle badmintonhal i Godthåbsgade, mens en snes unger træner ihærdigt - uden tvivl med Viktor Axelsen som det helt store idol.

Netop Viktor Axelsen dedikation er også noget, Henrik Busborg tager med sig i det daglige liv som lærer på Tingkærskolen.

- Jeg siger til mine unger, at det ikke er alle, der bliver verdensmestre, men alle kan arbejde på at få den bedste version af sig selv frem, siger Henrik Busborg. Som i bogen kan fortælle mange historier om, hvordan Viktor Axelsen hele tiden og meget systematisk har søgt at optimere sig selv ved at gå nye veje.

 

Også på kinesisk

Bogen og idéen om at lave den har været længe undervejs, og fordi der hele tiden har været udvikling i Viktor Axelsens resultater, er den blevet udskudt ad flere omgange. Den bliver ikke udgivet på et traditionelt bogforlag, men af Viktor Axelsens management. Og så skal den i øvrigt oversættes til engelsk og ikke mindst kinesisk.

- Der er 200 millioner badmintonspillere i Kina, og hvis bare 10 procent af dem vil købe bogen, så er det jo meget godt, siger Henrik Busborg med et smil.

Ikke mindst fordi han - med den sædvanlige Axelsen'ske ihærdighed - har lært sig kinesisk, er Viktor Axelsen ekstremt populær i Kina.

- Kineserne holder altid med ham, undtagen når han spiller mod kinesere, siger Henrik Busborg.

Bogen er blevet til ved et par lange samtaler med Viktor Axelsen suppleret af diverse mails og telefonopkald. Og så har Henrik Busborg ikke mindst talt med et hav af andre spillere, trænere, badmintonjournalister med meget mere.

Eftersom historien om Viktor Axelsen, som fylder 24 år i januar, forhåbentlig har mange gode kapitler i sig endnu, vil Henrik Busborg bestemt ikke udelukke, at han skulle være manden, der skriver den næste bog om Axelsen.

I det hele taget er Henrik Busborg - og har altid været - bidt af at skrive. Der er flere bog-idéer i skufferne, og som Busborg siger det, så er der jo også en sidste salgsdato engang på det med at optræde som Elvis.

Fascinationen af talentets dedikation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce