Farvel til aggressive pantsamlere: Klager fra publikum får Tinderbox til at fjerne pantboderne

Dette års Tinderbox bliver uden pantboder og forhåbentlig derfor også uden aggressive, professionelle pantsamlere, skriver festivalen i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Morten Rygaard

Farvel til aggressive pantsamlere: Klager fra publikum får Tinderbox til at fjerne pantboderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tinderbox introducerer i år en ny ordning, hvor man ikke længere kan indlevere ølkrus og kander for pant. Det skal eliminere problemet med de professionelle pantsamlere, der har været forstyrrende for gæster og frivillige på festivalen.

Northside Festival har lige gjort det - og på grund af klager fra gæster og frivillige har Tinderbox nu også valgt at afskaffe pantboderne på årets festival. Dermed håber festivalen i år at slippe for problemer med aggressive, professionelle pantsamlere.

- Vi har modtaget en lang række henvendelser fra vores publikum, der har klaget over aggressive pantsamlere, der ikke har taget hensyn under koncerterne, og som har taget pant fra dem uden at have fået lov. Der har også været uheldige episoder i pantboderne, og det har vi nu taget konsekvensen af. Når der ikke er pantboder, så er der heller ikke professionelle pantsamlere. Så selvom det nye tiltag kan virke lidt voldsomt, så har vi efter at have testet forskellige tilgange vurderet, at dette var den bedste løsning på problemet, siger pressechef for Tinderbox, John Fogde i en pressemeddelelse.

Vi har modtaget en lang række henvendelser fra vores publikum, der har klaget over aggressive pantsamlere, der ikke har taget hensyn under koncerterne, og som har taget pant fra dem uden at have fået lov. Der har også været uheldige episoder i pantboderne, og det har vi nu taget konsekvensen af.
John Fogde, pressechef for Tinderbox

Pant går til velgørenhed

Det betyder, at man på årets festival ikke længere kan indlevere ølkrus og kander og få panten retur. I stedet vil der være mulighed for at spare panten, når man bytter til en ny genstand i baren, og samarbejdet med en række velgørende organisationer udvides, så de nu som de eneste vil kunne få penge til velgørenhed for indsamlet pant.

I år vil der blive opsat en række beholdere, hvor man som gæst kan aflevere krus og kander som en donation til de velgørende organisationer.

Elimineringen af pantsystemet er det seneste af en række nye tiltag på Tinderbox. Blandt andet kommer der i år et nyt telt på pladsen, hvor man kan opleve Tinderbox Comedy. Derudover bliver Magicbox-området fornyet til gavn for de frivillige, som får bedre forhold.

Torsdag 26. april offentliggøres den samlede spilleplan for Tinderbox, som afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 28.-30. juni.

Farvel til aggressive pantsamlere: Klager fra publikum får Tinderbox til at fjerne pantboderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce