Farvel til Frelsens Hær: Genbrugsbutikker i Odense lukker

Frelsens Hærs butikker på Roersvej og Højvang samt sorteringscentret har deres sidste dag 1. juli. Foto: Bjarke Vestesen

Farvel til Frelsens Hær: Genbrugsbutikker i Odense lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af de seneste tre år har Frelsens Hærs Genbrug lukket butikker landet over, da genbrugen ikke har kunnet levere de ønskede resultater. Nu er turen kommet til butikkerne på Roersvej og Højvang i Odense samt sorteringscentret i byen.

De seneste tre år har været en svær tid for Frelsens Hær. Skønt genbrugsmentaliteten er vokset, har Frelsens Hær ikke set en parallel stigning i omsætning.

Med services som Trendsales.dk klarer folk i dag i stigende grad opgaven at sælge deres tøj videre selv. Det har ført til et generelt fald i kvaliteten af det tøj, Frelsens Hærs Genbrug får ind i butikken.

Udviklingen har derfor betydet, at Frelsens Hær har set sig nødsaget til at lukke ni af deres 15 genbrugsbutikker.

Spørger man Frelsens Hærs informationschef, Lars Lydholm, har lukningerne også en anden årsag, der går flere år tilbage.

- I gamle dage anvendte vi landets fem sorteringscentre som led i aktivering af folk. I takt med at vi fik færre personer i aktivering, måtte vi ansætte flere til sortering og lukke de fleste af vores sorteringscentre, fortæller Lars Lydholm.

Sorteringscentret i Odense har i mange år været den sidste af sin slags i landet. Informationschefen fortæller, at man efter en ny opgørelse fandt ud af, at sorteringscentret i Odense gav et underskud på ca. fem millioner kroner. Og fordi de to genbrugsbutikker i byen er afhængige af sorteringscentret, ryger de også i samme ombæring.

Et spørgsmål om overlevelse

Beslutningen om at lukke butikkerne har i følge Lars Lydholm ikke været let, men har været et nødvendigt onde:

- Vi har måtte skære ned i håb om, at genbrugen kan give overskud til vores sociale arbejde - det har det ikke gjort i nogle år. Det truer Frelsens Hær eksistens, hvis vi ikke tager os af det her og nu. Meningen er nemlig ikke, at vi skal understøtte genbrugen, men at genbrugen skal understøtte vores sociale arbejde i Danmark, siger han.

I følge Lars Lydholm er planen, at man vil sadle om og lave en genbrugsplan, der minder mere om Røde Kors' og Kirkens Korshærs. I fremtiden skal butikkerne være selvforsynende og i højere grad bidrage til foreningens sociale arbejde. Også selvom det betyder et farvel til medarbejderne i de lukkende butikker.

Håbet er at kunne åbne en Frelsens Hærs Genbrug i Odense igen i fremtiden. Indtil da vil genbrugsbutikken i Nyborg være den eneste tilbage at finde på hele Fyn.

Farvel til Frelsens Hær: Genbrugsbutikker i Odense lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce