Far blev fængslet i fire uger: Havde forberedt sig, før han stak af med sin datter

En 56-årig mand blev mandag anholdt i Kongens Have nær Odense Banegård Center, efter han havde bortført sin femårige datter fra et overvåget samvær i en lejlighed i Odense. Manden kræves varetægtsfængslet, blandt andet for at sikre at han er til stede under den kommende retssag. Foto: Michael Bager

Far blev fængslet i fire uger: Havde forberedt sig, før han stak af med sin datter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi ønsker sikkerhed for, at en 55-årig mand fra England er til stede under retssagen mod ham, efter han mandag blev anholdt, da han havde bortført sin femårige datter under et overvåget samvær i Odense.

Odense: Retten i Odense har tirsdag varetægtsfængslet en 55-årig mand, som mandag middag bortførte sin femårige datter fra et overvåget samvær i en lejlighed i Odense. Manden blev anholdt, mens han stadig havde datteren med sig, i Kongens Have over for banegården i Odense.

Mandag klokken 11.37 alarmerede Odense Kommune Fyns Politi om, at manden var stukket af fra det samvær, som han havde med sin femårige datter, og han havde taget pigen med sig.

Ifølge anklager Rasmus Maahr Hansen var der tale om et overvåget samvær, dvs. at en samværskonsulent var til stede under hele samværet, som foregik i en lejlighed i Nørregade, som Odense Kommune benytter til denne type af samvær mellem forældre og børn.

Men samværskonsulenten kunne ikke forhindre faren i at stikke af med datteren, for han havde ifølge Fyns Politi forberedt sig på mødet og medbragt et sæt håndjern, som han brugte til at lænke samværskonsulenten fast til armaturet på en håndvask i lejlighedens badeværelse.

Faren sigtes derfor både efter straffelovens paragraf 261 om frihedsberøvelse og efter straffelovens paragraf 119, som omhandler trusler og vold mod offentlige ansatte.

Manden har bopæl i England, og ifølge anklager Rasmus Maahr Hansen er det en væsentlig årsag til, at politiet ønskede ham fængslet; det skal sikre, at manden er til stede under en kommende retssag. Desuden ønsker politiet at forhindre ham i at påvirke efterforskningen frem til sagen kommer for retten.

Det spiller ifølge anklageren en mindre rolle for ønsket om varetægtsfængsling, at faren kunne risikere at forsøge endnu en kidnapning af sin datter.

Dommeren fandt, at der var begrundet mistanke om, at den 55-årige havde begået alle de forhold, som han er sigtet for, og han fandt også grund til at tro, at manden ville forsøge at unddrage sig retsforfølgning i Danmark. Desuden mente dommeren, at der var grund til at tro, at manden på fri fod ville forsøge at begå en ny lovovertrædelse.

Manden understregede i sin forklaring i retten, at han var nødt til at kunne rejse tilbage til England for at kunne passe sit arbejde i London, og han kærede via sin advokat kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

Der blev nedlagt navneforbud i forhold til de involverede i sagen - datteren, faren og samværskonsulenten.

Far blev fængslet i fire uger: Havde forberedt sig, før han stak af med sin datter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce