Familieklubber: Regler for, hvordan man skaber nærvær, kan noget

Karina Amtkjær Schrøder, projektmedarbejder i Hele Danmarks Familieklub.

Familieklubber: Regler for, hvordan man skaber nærvær, kan noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karina Amtkjær Schrøder, projektmedarbejder i Hele Danmarks Familieklub, arbejder med at få fire familieklubber klar i Odense. Håbet er, at ressourcestærke familier kan give andre et lille ekstra skub, som kan gøre så stor forskel.

Hvordan sikrer I, at der kommer den rigtige sammensætning af familier i jeres familieklubber her i Odense?

- Vi har lavet et samarbejde med de boligsociale medarbejdere i de fire områder, hvor vi laver familieklubber. De har god kontakt til nogle af de familier, der vil have gavn af at komme med, og er aktive i at spørge dem. Derudover vil vi gerne have nogle mere ressourcestærke familier med fra nærområdet. Hvis man vil være med, kan man skrive til os på vores hjemmeside, heledanmarksfamilieklub.dk, men lige nu giver vi ingen garantier for, hvem der kommer med.

Hvordan får man sat et ligeværdigt møde op, så de sårbare familier ikke føler sig underlegne?

- Det har vi snakket meget om, og derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvem der kommer med. Der skal også være nogen, der har et stort hjerte og har blik for at kunne hjælpe på en naturlig måde og lyst til at bruge sig selv. Generelt håber vi på, at familierne er nysgerrige på hinanden og har en forståelse for, at "det normale" kan se forskelligt ud. Vi har udarbejdet et ret udførligt koncept med en struktur og et forløb over et halvt år, som lægger op til, at man skal igennem forskellige ting. For eksempel nogle aktiviteter, der har bestemte formål. Det er for at skabe en ramme og ikke bare mødes og sidde og vente på, at nogen siger noget. Ved at mødes på kryds og tværs og have noget forskelligt at byde ind med, kan vi blive bedre sammen.

Hvor har I fået inspirationen til at lave det her?

- I KFUM's Sociale Arbejde har vi rundt om i landet nogle caféer og væresteder, hvor vi laver familiearbejde. Her kan vi for eksempel se, at det at spise sammen som familie uden mobiltelefoner - med nogle spilleregler for, hvordan vi skaber nærvær - kan noget. Derfor besluttede vi at afprøve det i større skala. Derudover har KFUM-spejderne og FDF stor erfaring med, hvad aktiviteter kan - at de kan fastholde og binde mennesker sammen, når vi mødes. Så det er et samspil mellem de forskellige ting.

Familieklubber: Regler for, hvordan man skaber nærvær, kan noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce