UTILFREDSE: Præsten udeblev fra bisættelse. - Jeg var blevet syg, siger hun
SANDERUM: En bistættelse ved Sanderum Kirke i begyndelsen af året er endt som en sag på biskoppens bord. Den afdødes pårørende har nemlig sendt en skarpt formuleret klage over sognepræst Merete Lund-Olesen, fordi følget ventede forgæves på hende.

Biskop Kresten Drejergaard er ikke meget for at udtale sig om sagen.

- Den pågældende præst er efterfølgende blevet sygemeldt, og så længe hun ikke er i tjeneste, kan jeg ikke arbejde med sagen, siger han.

Han har orienteret formanden for menighedsrådet, Bjarne Larsen, om sagen.

- Det er ikke vores opgave at tage stilling til den, men vi er glade for at være blevet orienteret, og jeg har også set en kopi af den klage, der er sendt til biskoppen, siger Bjarne Larsen.

Han har i de 14 år, han har siddet i menighedsrådet ikke tidligere oplevet, at en præst er blevet væk fra en bistættelse.

Også Kresten Drejergaard giver udtryk for, at han ikke i sin tid som biskop har haft en lignende sag.

Ifølge sognepræst Merete Lund-Olesen bygger det hele på en stor misforståelse.

Præst:Jeg var syg

- Jeg stod klar i fuldt ornat, og troede at jeg kunne gennemføre bistættelsen, selv om jeg havde ondt i maven. Men lige før jeg skulle over til kirken, begyndte jeg at kaste op, fortæller Merete Lund-Olesen, som bor lige ved siden af kirken.

Hun siger også, at kirketjeneren kom hjem til hende for at spørge, hvor hun blev af, mens hun stod og kastede op.

Inden da ville hun gerne selv have ringet afbud, men det havde hun ikke mulighed for, fordi der ikke er telefon i kirken.

Kirketjeneren kan altså ved at bekræfte præstens forklaring rense hende for beskyldningen om, at hun skulle have glemt bistættelsen. Men Uffe Petersen, som han hedder, ønsker ikke at udtale sig til Fyens Stiftstidende med henvisning til, at han har tavshedspligt.

Heller ikke biskop Kresten Drejergaard ønsker at komme nærmere ind på præstens egen forklaring.

- Har du talt med kirketjener Uffe Petersen med henblik på at få præstens forklaring verificeret?

- Nej, det har jeg ikke, siger Kresten Drejergaard.

Til gengæld oplyser han, at han over for familien, som har klaget, har beklaget det skete på folkekirkens vegne.

Reservepræst tilkaldt

Bistættelsen blev i øvrigt gennemført med cirka 20 minutters forsinkelse, idet personalet ved Sanderum Kirke løb over gaden til kirkens anden præst, som hurtigt kom i kjolen.

Han var af gode grunde ikke i stand til at holde en personlig tale for den afdøde, og det har familien udtrykt stor skuffelse over i sin klage.

Familien har besluttet sig for ikke at ville deltage i medieomtale af sagen.

Sognepræst Merete Lund-Olesen fylder 67 år i næste måned. Hun har været præst ved kirken gennem 25 år og har ikke hidtil været involveret i noget lignende.

- Jeg er frygtelig ked af hele denne sag, og jeg skal være den første til at give familien en undskyldning, hvis de vil tage imod den, siger hun.
  • fyens.dk