Færre øretæver i nattelivet


Færre øretæver i nattelivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERFALD: Omfanget af både almindelig og grov vold faldt i 2004, viser politiets statistik

ODENSE: Overfald på åben gade, knivstikkeri og øretæver på værtshuse og diskoteker. Volden florerer i Odense, mener mange.

Men politiets tal siger noget andet.

- Det er glædeligt, at der er blevet betydeligt mindre vold, både af den almindelige og den grove slags, siger vicepolitiinspektør Ebbe Krogaard, Odense Politi.

I Odense Politis årsstatistik er der for den almindelige voldsparagraf sket et fald i antal voldssager på 10 procent i perioden 1. december 2003 til 30. november 2004, sammenlignet med samme periode året før.

Civilklædte betjente

- Vi har brugt meget tid på at være til stede i miljøet. Vi har en uropatrulje, som er meget interesseret i at være i værtshusmiljøet i weekenden, hvor de i civilt tøj kan snakke med dørmændene og høre, hvordan situationen er, forklarer Ebbe Krogaard.

Men også betjente i uniform lægger en dæmper på ballademagere.

- De viser en tydelig tilstedeværelse ved at være i uniform, og det kan ikke undgå at lægge en dæmper på det klientel, der er til stede, både når vi er der og forhåbentlig også bagefter, fortsætter Ebbe Kro- gaard.

I bestemt miljø

Politiets erfaring er, at det især er i restaurationsmiljøet, volden finder sted.

- Når folk beruser sig, tænder de måske mere af og tænker ikke så meget over situationen. Men også større fester ved skoler og universiteter kan udvikle sig med vold, siger vicepolitiinspektøren.

Politimester Lars Rand Jensen giver udtryk for, at netop indsatsen mod vold er et meget højt prioriteret område.

- Politikerne har i mange år ønsket, at politiet skal bruge væsentligt flere ressourcer i indsatsen mod bekæmpelsen af vold. Derfor ønsker politiet i Odense også at være synlige i de områder, hvor volden typisk udøves, siger Lars Rand Jensen.

Skærpet straf

Politikerne vedtog for et par år siden at skærpe straffen for vold med en tredjedel.

Hvordan den skærpede straf har slået igennem, er Odense Politi sammen med flere andre politikredse ved at indberette til Rigspolitiet, så der på landsplan kan skabes et overblik.

Ifølge vicepolitimester Lars Ole Pedersen er der indberettet 70 sager for perioden 1. marts til 30. oktober.

- Det er utroligt problematisk at gøre op, fordi der i mange af dommene har været personlige omstændigheder, som har sat straffen ned, siger vicepolitimesteren.

Det har især været omkring den tiltaltes alder, uddannelse, familiære forhold og endelig voldens karakter.

I den lave ende af straffene, hvor der typisk er blevet idømt 30-40 dages ubetinget fængsel, har det været svært at se en forskel, mener han.

- Først når vi taler om mere end 60 dages fængsel, er der i et vist omfang sket en række skærpelser, siger Lars Ole Pedersen.

Politikernes ønske om strengere straf gælder alle voldstyper, bortset fra værtshusvold.

Færre øretæver i nattelivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce