I fremtiden vil babyer i Odense få færre sundhedsplejerskebesøg end nu.
Tirsdag skal politikerne i Børn- og Ungeudvalget nemlig tage stilling til et spareforslag, der vil skære hver 10. sundhedsplejerske væk - og reducere antallet af besøg i hjemmet. Det oplyser TV2/Fyn.

Spareforslaget kommer på trods af, at den seneste vejledning fra Sundhedsstyrelsen fra årsskiftet anbefaler, at nybagte forældre skal have minimum 5 besøg.

Sundhedsplejerske: Vi risikerer at overse noget

Børn- og Ungeudvalget skal finde besparelser på 16 millioner kroner i budgettet for 2011.

En del af dem findes i det forebyggende sundhedsarbejde med børn.

- Jeg er bange for, at det får konsekvenser. En af vores opgaver er jo, at spotte de familier, der har brug for støtte, og hvis vi får færre besøg i hjemmet, risikerer vi at overse noget, siger sundhedsplejerske Lissi Jørgensen til TV2/Fyn.

Sundhedsplejerskerne mener, at det er en dårlig forretning for kommunen at skære i det forebyggende arbejde.

-På sigt er det bedre og billigere at sundhedsfremme og forebygge end at behandle, skriver sundhedsplejerskerne i deres høringssvar.

Rådmand stemmer for forslaget

Rådmand Stina Willumsen vil stemme for besparelserne på mødet tirsdag. Hun mener, at sundhedsplejerskerne i fremtiden må differentiere deres tilbud, så velfungerende familier får færre besøg, mens andre med større behov får flere.

Men den vurdering er sundhedsplejerskerne ikke enig i.

- Kommunerne siger, at de vil hjælpe de svageste familier, men sådan virker det ikke. Jo færre besøg i hjemmet - jo færre muligheder er der for at opdage, hvilke familier der har brug for ekstra støtte, siger Susanne Hede, der er formand for Fagligt Selskab af Sundhedsplejersker til TV2/Fyn.
  • fyens.dk