Retssagen mod den 44-årige Odense-far, der er tiltalt for voldtægt, blufærdighedskrænkelse og incest, nærmer sig allerede torsdag sin afslutning. Dommen ventes at falde omkring klokken 14.

Dommer og domsmænd har torsdag ved 13-tiden trukket sig tilbage efter dagens fortsættelse af retssagen mod en 44-årig odenseansk mand, der er tiltalt for voldtægt, blufærdighedskrænkelse og incest mod sine to døtre.

Anklager Peter Nygaard har nedlagt påstand om otte års ubetinget fængsel. Og i hvert fald ikke under seks års fængsel.

- Hvad vil rettens signal være, hvis man ender med en lavere straf end dette, spurgte han.

Anklagemyndigheden kræver derudover forbud mod, at den 44-årige kan have børn på ophold hos sig. Forbuddet kræves på ubestemt tid for at hindre lignende forbrydelser. Det kan dog senere tages op efter udstået straf, siger Peter Nygaard.

Torsdag formiddag har den yngste datter samt en veninde til den ældste afgivet deres forklaringer. Datterens forklaring skete for lukkede døre, som det er praksis i sædelighedssager.

Forsvarer satte spørgsmålstegn ved voldtægt

Forsvarer Troels Maglegaard fremlagde herefter en række domme fra andre, lignende sager, hvor straffen har lydt på to-tre års fængsel - altså betydeligt lavere end, hvad anklageren ønsker i denne sag.

Mens anklager Peter Nygaard altså argumenterede for en straf på otte års fængsel, mente advokat Troels Maglegaard, at straffen i stedet burde ligge på tre-fire år - eller højst fire til fire et halvt års fængsel.

Blandt andet fordi han satte spørgsmålstegn ved, om der har været tale om voldtægt og udnyttelse af fysisk og psykisk overmagt.

Forsvareren mindede dommer og domsmænd om, at der kun kan dømmes for det, der måtte være sket.

- Vi har hørt pigernes forklaringer, og det virker i nogen henseender troværdigt. Det er op til domsmandsretten, om man vil tro på det eller mener, det er det pure opspind, sagde advokaten.

Ingen udtalelse fra tiltalte

Forsvareren var heller ikke enig i, at der bør være forbud mod, at tiltalte kan have børn til at opholde sig hos ham efter strafudståelsen.

- Jeg mener ikke, man kan slutte, at tiltalte kunne finde på at gøre noget ved andres børn.

Den tiltalte fik af dommeren mulighed for at udtale sig som den sidste, men det afviste den 44-årige.

Dommen forventes at falde torsdag omkring klokken 14.

Mere om emnet

Se alle
2
Incest-sag i retten: Tiltalt far trak tilståelse tilbage

Incest-sag i retten: Tiltalt far trak tilståelse tilbage

4
Tiltalt for incest og voldtægt: - Det er et komplot mod mig

Tiltalt for incest og voldtægt: - Det er et komplot mod mig

10
Talrige overgreb: Odenseansk far tiltalt for voldtægt af døtre

Talrige overgreb: Odenseansk far tiltalt for voldtægt af døtre