Får 1,3 mio. med: To chefer fyret efter lovbrud i Odense Kommune

To chefer er afskediget og en tredje har fået en advarsel efter gentagne lovbrud i Odense Kommune.
Foto: Stefan Brix

Får 1,3 mio. med: To chefer fyret efter lovbrud i Odense Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som konsekvens af lovovertrædelser i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense fratræder to chefer og en tredje får en advarsel.

De systematiske og planlagte lovbrud i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune resulterer i en omfattende udskiftning blandt topembedsmændene.

Først blev direktør Peter Pietras bedt om at gå på grund af tillidsbrud, og nu er to chefer netop blevet fyret, mens en tredje har fået en advarsel.

- Det står klart, at de har medvirket i den praksis, hvor der er sket systematiske og planlagte lovbrud, forklarer konstitueret direktør Poul Anthoniussen om de tre chefer:

- Jeg kan ikke udtale mig om de nærmere omstændigheder, når det er en personalesag. Men vi kan ikke acceptere lovbrud, og derfor har redegørelsen fået så alvorlige konsekvenser.

Det var en ekstern redegørelse, der i midten af september dokumenterede, at der på området for udsatte børn er sket planlagte og systematiske lovbrud.

På grund af millionmangel ville forvaltningen tage den forebyggende hjælp fra op mod 180 udsatte børn og familier, men det skulle ske i en sådan fart, at de lovpligtige børnesamtaler og partshøringer ikke kunne nås.

Det erkendte embedsfolk i et bilag til en dagsorden, men fortsatte altså fremgangsmåden.

Aftrædelser koster millioner

Hverken direktør, rådmand eller udvalgspolitikere kan kritiseres eller gøres ansvarlige for lovovertrædelserne, konkluderede redegørelsen, der samtidig anbefalede at sætte et såkaldt høringsforløb i gang for at fastslå, hvorvidt ledende medarbejdere "havde tilsidesat deres tjenestelige pligter".

Tre chefer blev derefter sendt hjem fritaget for tjeneste, og nu er høringen altså nået en ende: Den øverste chef i Familie- og Velfærdsafdelingen Stig Thomasen er fyret - organisatorisk har han placeret sig lige under direktøren - desuden er afdelingschef Kenneth Røn Christiansen væk, og en anden afdelingschef har fået en advarsel.

De to fyrede chefer får i alt 1,3 millioner kroner med sig i forbindelse med fratrædelsen - og de penge skal lægges oven i de 4,5 millioner kroner, direktør Peter Pietras fik.

- Jeg har kun forståelse for det synspunkt, at det er mange penge, siger Poul Anthoniussen.

- Og hvor ville jeg hellere have brugt pengene på børn og unges udvikling og trivsel. Men vi må respektere de aftaler, der er mellem arbejdsmarkedets parter.

Får 1,3 mio. med: To chefer fyret efter lovbrud i Odense Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce