Få afhængige af sms


Få afhængige af sms

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SMS-AFHÆNGIG: Afvænningsekspert følger udviklingen, men mener problemet er lille

ODENSE: Det er en dille som skal prøves af - især de helt unge synes, det er en spændende måde at kommuneikere på, og det er muligt at nogle vil få problemer med at styre deres forbrug af sms-beskeder, siger Michael Bay Jørsel, der er leder af Centret for Ludomani i Odense.

Centret har dog endnu ikke haft nogen sms-afhængige i behandling. Tre har ringet for at spørge, om det eventuelt var muligt at blive afvænnet, men endnu er det blevet ved forespørgslen.

Men selv om man lige for tiden hverken kan tage bybussen, gå på biblioteket eller i brugsen uden via de små telefon-bib konstant at blive mindet om, at en eller anden får en besked sendt til sin mobiltelefon, maner Michael Bay Jørsel til besindighed.

- Vi følger udviklingen, for fænomenet ligner på visse punkter Internet, hvor vi siden starten i oktober 98 har haft 61 henvendelser, siger Michael Bay Jørsel og forklarer, at det ligesom på Internettet er muligt at chatte ved at sende beskeder fra sin mobil-telefon.

Beskederne sendes til en side på tekst-tv, hvor andre så kan læse den og svare ved selv at sende en sms-besked til siden.

Leg med identitet

- I chat-rummene kan man lege med sin identitet. Den ene dag kan man spille bodybuilder og give de andre gode råd om biceps, og den næste dag kan man være professor i Kierkegaards filosofi. Det er dén leg med identitet, der kan give problemer. En anden vigtig ting er, at du aldrig er alene. Der er altid er nogen hjemme i chat-rummene. Uanset hvornår du logger dig ind. Men der er også nogen, der bliver bidt af simpelthen at se sine egne beskeder blæst op på tv-skærmen, forklarer afvænningseksperten.

Flere og flere

Der er i dag omkring 1,5 millioner internetopkoblinger i Danmark. Og Michael Bay Jørsel mener, at det bare om et år vil være ligeså almindeligt at være koblet på nettet som at have en mobiltelefon. Til sammenligning har omkring 2,6 millioner danskere i dag en mobiltelefon.

Alligevel mener han det er for tidligt, at begynde at bygge en autoriseret behandling op for at afvænne Internet-afhængige.

Han vil hellere se tiden lidt an og foreslår i stedet, at man indfører undervisning i god brug af Internet, mobiltelefoner og interaktive spil allerede i sjette klasse - præcis ligesom man har seksualundervisning.

Få afhængige af sms

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce