Mange små eller få store vejhuller - begge er skrækscenarier for din bil og kan ende med at koste knaster.

En tur på værksted med Berlingoen kan hurtigt blive en dyr affære, hvis man har været i nærkontakt med et vejhul.

Ifølge seniortekniker hos FDM, Jørgen Jørgensen, ender regningen hurtigt på 7-8000 kroner, hvis hullet har gjort skade på dæk og fælg.

- Det er typisk skader på dæk og fælge, vi ser , men hvis man er tilstrækkeligt uheldig eller hullet er tilstrækkeligt stort, kan det også betyde at bilen begynder at trække til en af siderne eller begynder at ryste, rigtig meget, når den kommer op i fart.

Hvis man oplever at bilen ryster, eller trækker til den ene side, efter at man er kørt i et vejhul, skal man søge værksted med det samme.

Afhænger af størrelsen

Om hullerne er mange og små eller er få og store har selvfølgelig betydning for både Berlingoens køreglæde og værkstedsregningens størrelse.

- Mindre huller øger den mere generelle slitage på bilen, som hvis man kører på en grusvej. Men der er ingen tvivl om, at de veje, hvor der er mange huller slider på bilen, fortæller Jørgen Jørgensen.

Han råder bilisterne til at sætte farten ned på vejen mod et hul, hvis det er muligt.

- Jo mere ujævn en vej, jo mere fordelagtigt er det at sætte farten ned. Selvfølgelig under hensyntagen til den ørige trafik. Det nytter jo ikke, at man laver et ordentligt herresving, når man ser et hul, hvis det er til fare for de andre trafikanter, siger han.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
24
Jegind om vejhuller: - Et usynligt problem som vokser og vokser

Jegind om vejhuller: - Et usynligt problem som vokser og vokser

11
Omfattende kortlægning: Cykeldetektiver cykler Odense rundt

Omfattende kortlægning: Cykeldetektiver cykler Odense rundt

48
Odenses vejbudget er stadig fyldt med huller

Odenses vejbudget er stadig fyldt med huller