At en odenseansk taxachauffør får sin bøde reduceret i retten bliver højst sandsynligt en én-gangs-forestilling, spår FDM.
Det er ikke første gang i verdenshistorien, at politiet er blevet slæbt i retten af rasende bilister på grund af fartbøder, de mener sig i god ret til ikke at betale.

Men ifølge chefkonsulent Torben Lund Kudsk ved FDM er den odenseanske taxachauffør Claus Hvidtfeldt én af de få, der har fået noget ud af det.

- Det stiller store beviskrav og kræver meget unikke omstændigheder. Så skulle man være så ubetænksom at køre for stærkt, skal man altså tænke sig godt om, før man slæber det i retten og regner med at blive frifundet. Så det vil nok næppe skabe trend, forklarer Torben Lund Kudsk.
Men for at eliminere nogle af usikkerhederne ved politiets fartmåling har FDM i nogle år arbejdet forgæves for at få skiftet de manuelle fartlæsere.

- Vi så gerne, at politiet fik nogle nye laser-målere, hvor der samtidig med en fartlæsning også blev taget et digitalt billede af den pågældende bil, siger Torben Lund Kudsk.

Men indtil videre har Justitsministeriet afvist at skifte laser-målerne ud med nyere udgaver, dels på grund af udgifterne til det, og dels på grund af risikoen for billedmanipulation.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Taxachauffør slipper for tur i landsretten

Taxachauffør slipper for tur i landsretten

Chauffør: - Tag et ekstra stykke citronmåne

Chauffør: - Tag et ekstra stykke citronmåne

Fyns Politi vil anke fartsag

Fyns Politi vil anke fartsag