FAB: - Lad os bygge almene boliger ved Dalum Papir

Op mod 79.000 kvadratmeter bliver over de kommende år til boliger og erhverv på Dalum Papirs område, og dele af den gamle papirfabrik bliver bygget om til boliger. Hvorfor ikke bygge nye almene familieboliger her, spørger direktøren for FAB. Foto: Nils Svalebøg

FAB: - Lad os bygge almene boliger ved Dalum Papir

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor skal de mange almene lejere flytte hen, når man skal nedlægge mere end 2000 familieboliger i Vollsmose? Lad os bygge almene boliger ved Dalum Papir, foreslår FAB-direktør.

Hvor skal de mange familier bo, hvis FAB og Civica som foreslået i regeringens ghetto-udspil tvinges til at droppe over 2000 lejemål i Vollsmose?

Det spørgsmål stillede begge direktører for de to boligorganisationer i torsdagens udgave af Fyens Stiftstidende, og nu kommer den ene af dem, Jacob Michaelsen fra FAB, med et forslag:

Lad os bygge almene familieboliger i det nye boligområde ved Dalum Papir:

- Vi så gerne, at man gjorde som i København, hvor man bruger planloven til at sige, at 25 procent i en ny bydel - som f.eks. Dalum Papir - skal udlægges til almene boliger. Det har man indtil nu ikke villet lytte til i Odense, hvor man vil have private til at udvikle området. Men det kunne jo ellers være en god måde at flytte nogle beboere fra et postnummer til et andet, hvor de i hvert fald ikke ville være i overtal, siger Jacob Michaelsen.

Hvis man ikke finder et nyt område at opføre nye almene familielejemål, kommer den store fraflyttede gruppe fra Vollsmose i stedet til at belaste andre områder med almene boliger, så de risikerer at havne på ghettolisten, påpeger Jacob Michaelsen.

Byrådsflertallet i Odense har ifølge FAB-direktøren besluttet sig til at øremærke kvoterne for almene boliger til at opføre nye seniorbofællesskaber, som har været efterspurgt i en årrække. Men en del bruges også til almene studieboliger, som man har vedtaget at opføre væsentligt flere af de senere år, selv om der også er en stor efterspørgsel efter netop almene familieboliger. Det var en af grundene til, at det røde byrådsflertal i efteråret besluttede at opføre 490 nye almene boliger i Odense, hvor halvdelen dog blev reserveret til studerende.

Rådmand: Tag det roligt

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) mener ikke, det er er kommunal opgave at sikre almene boliger ved Dalum Papir:

- Dalum Papir er ejet af private grundejere, så FAB skal have fat i den private investor, ligesom man har gjort i forbindelse med gartnerbyen, siger hun.

- Er det realistisk at finde lejligheder, der er til at betale, for den gruppe, man vil flytte fra Vollsmose?

- Nu skal der rives nogle bygninger ned og andre skal sælges. Dermed skal vi også have lavet en plan, som sikrer, at der er boliger nok i Odense. For det første er der indtil 2030 at indfri målet i Vollsmose, for det andet er der ingen, der siger, at det er den almene sektor, der skal løse hele udfordringen - der er også private udlejningsejendomme, der ikke har så høj pris, siger Jane Jegind.

Hun opfordrer samtidig boligselskaberne til at gå konstruktivt ind i forhandlingerne:

- Vi har fået en retning og et pejlemærke, vi skal nå, og det mål skal alle have sig for øje. Så skal vi sammen finde vejen derhen. Jeg er sikker på, at det godt kan lade sig gøre, siger Jane Jegind.

FAB: - Lad os bygge almene boliger ved Dalum Papir

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce