Eventyrprinsesser blev klædt på


Eventyrprinsesser blev klædt på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE:Et sandt slaraffenland af eventyr og farver fylder i disse dage den gamle bibliotekssal på Klosterbakken. Her er den årlige udstilling af kostumer og udklædningsdragter fra KFUM's Genbrugsprojekt stillet op, og der har aldrig før været så mange og så eventyrlige dragter til de små.

De tidligere år har udstillingen været i rådhushallen på Flakhaven, så det er ikke mange hundrede meter, den er flyttet, men på den første åbningsdag i går havde børnehaverne lidt svært ved at finde frem til det nye sted.

I anledningen af 2005 er mange af dragterne i år inspireret af H.C. Andersens figurer, og salen myldrer med dragter fra Svinedrengen, Klods-Hans, Den standhaftige Tinsoldat, Prinsessen på Ærten, Hyrdinden og Skorstensfejeren og Kejserens nye Klæder.

I år har systuen på KFUM's aktiveringsprojekt præsteret at lave 42 forskellige dragter til eventyrfigurer og 108 andre kostumer, hvoraf prinsessekjolen som sædvanligt nok skal blive en bestseller.

Det giver selvtillid

Merete Aarup, der leder KFUM-projektet, takkede ved åbningen de mange, der både sortere genbrugstøjet og omskaber det til flotte kostumer.

Rahelle Robehahn er lærer på systuen og har kreeret mange af de flotte dragter, men for hende er det folkene i projektet, der er de vigtigste.

- Det er folkene i produktionen, det handler om, siger Rahelle Robehahn.

- De vokser af at være på stedet og finde ud af, at de godt kan. Det giver selvtillid, og vi har hjulpet flere i arbejde eller i gang med en uddannelse.

- Mange føler, de er blevet glemt af samfundet, men her vokser de både psykisk og arbejdsmæssigt, siger Rahelle Robehahn.

Udstillingen har også åben i dag mellem 10 og 16 og lørdag mellem 10 og 14. Pengene for dragterne går til KFUM's arbejde.

Eventyrprinsesser blev klædt på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce