Eventyrlig sejlads til zoo


Eventyrlig sejlads til zoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÅEN: Tusindvis af odenseanere i alle aldre flokkedes på åstierne
Ingen var i tvivl om, at vi var i den gamle eventyrdigters by, da kronprinsparret lagde fra kaj i Munke Mose. Næppe var åfartens "H.C. Andersen" gledet ud, før to stolte hvide svaner med seks pjuskede unger tøffede i kølvandet.

Den 20 minutter lange tur blev én ubrudt hyldest-sejlads. Bortset fra at solen endnu en gang holdt sig bag et skydække, der endda lækkede en smule, var der ikke mange skår i glæden.

Tusindvis af fynboer stimlede sammen på åstierne, der blev viftet med dannebrog og det australske flag, og mange holdt deres egne picnic's i de smukke Langelinie-haver eller på åbredderne.

Mary og Frederik stod i agterstavnen på "H.C. Andersen" og vinkede uafladeligt til de begejstrede tilskuere, der også samledes i stort tal på broerne over den å, der præsenterede sig fra sin smukkeste side og endnu en gang viste sin værdi som en af Odenses unikke attraktioner.

De allersmarteste havde lejet kanoer eller kajakker og kom på den måde endnu tættere på det populære par. På trods af store sikkerhedsforanstaltninger blev de sejlende ikke gennet væk. Det skete ud fra den betragtning, at næppe nogen havde intentioner om andet end at ønske kronprinsparret tillykke.

Da parret besøgte Henriette og de andre søkøer, kom Odense Zoos overraskende gave svømmende. Dykkeren Anette Nielsen præsenterede gennem den tykke rude skiltet med en invitation til Mary og Frederik om en dykker-tur i bassinet.

- Se Frederik, sagde Mary begejstret og tog sin mand i ærmet. Men vi kan vist ikke nå at gøre det i dag ...

Men en ting er sikker. De gavekort til to svømmeture i søko-selskab skal nok blive indfriet.

- Kronprinsen var meget begejstret for gaven, fortalte zoodirektør Henrik Leh-mann Andersen.

Selv om gaven var en oplevelse og ikke ædelt metal og juveler, måtte kronprinsen gang på gang vende tilbage til emnet.

En gang frømand, altid frømand. Mange steder har han udfordret naturens elementer og dykket, men ned i et bassin, der er fyldt med masser af dyr, ville tydeligvis være en udfordring for kronprins Frederik.

Hvis ellers gemalen kan lokke sin prinsesse, skal Odense Zoo nok få besøg af parret.

- Der er ingen betingelser knyttet til gaven. Der kan svømmes i eller uden for havens åbningstid. Med eller uden pressens bevågenhed. Det har vi slet ikke snakket om, fortalte zoodirektøren.

I det netop indviede anlæg for dødningehoved-aber, viste både Mary og Frederik stor interesse for de små sjove dyr.

- Se der, Frederik, der er en med en unge på ryggen, sagde Kronprinsessen og pegede op i træerne.

- Ja, ja, men jeg har hørt, at sådan en flok kun har en han. Kan jeg få den at se, spurgte Kronprinsen.

Dyrepasser Henrik Carlsen fik lokket den lille bandit frem med melorme og rosiner, og Kronprinsen kunne hilse på haremmets ene hane i kurven.

Både Mary og Frederik knælede og kælede med dyrene - det må man ellers ikke - og Kronprinsessen fodrede tilmed en af aberne med, ja, det var enten melorm eller rosiner ...

Kongepingvin på æg

I Oceanium rundede parret i al ubemærkethed Antarktis-anlægget med pingviner.

Kun zoodirektøren, zoologen Nina Collatz Christensen og de nærmeste i følget var med. Også her duperede parret med deres store viden. Og der var stor interesse for at høre til kongepingvinen, der lige nu ruger, fortalte direktøren.

Besøget i zoo var i øvrigt et triumftog. Ved 14-tiden havde 3500 løst billet, og folk havde masser af lejlighed til at se de kongelige. Både til fods og i zootoget.

Der blev afsluttet med havinspireret picnic, og turen gik videre til Vollsmose i en ordentlig kongelig "karet". Den lokale Rolls-Royce var skiftet ud med "Krone 1".

Eventyrlig sejlads til zoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce