Eventyret måtte vente


Eventyret måtte vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HCA-BESØG: Kronprinsparret måtte korte deres besøg i H.C. Andersens Hus. Men de fik tid til gæstebogen
- Det må være som ham 100- meter løberen, der i flere dage har sat sig op til finalen ved De Olympiske Lege, lige før starten skal gå og adrenalinet er oppe og vende, bliver løbet udsat en halv times tid. Sådan følte jeg det, sagde museumsinspektør Karsten Eskildsen efter han i går trippende havde ventet på at vise kronprinsparret rundt i H.C. Andersens Hus.

De skulle ankomme klokken 11.15, men da turen fra Rådhuset til Lotzes Have trak ud, måtte modtagelses- komiteen og Karsten Eskildsen pænt vente en halv time, mens ænderne og de grimme ællinger baskede rundt i søen.

- Vel var det ikke de optimale muligheder, jeg havde. Jeg fik skiftende, men diskrete meldinger om, at vi skulle korte en del af rundvisningen, fortalte Karsten Eskildsen.

- Det endte med, at besøget blev 10 minutter kortere end programsat, men parret gav udtryk for, at de ville komme tilbage, så snart muligheden er der.

Eventyr på Amalienborg

- De så de væsentligste rum og hørte den væsentligste historie, og jeg fortalte blandt andet, at H.C. Andersen i 1825 holdt juleaften i det palæ på Amalienborg, hvor parret nu skal bo. Da var der dog Sø- kadet-akademi, og det var chefen derfra, som havde inviteret digteren.

To år senere blev Amalienborg omdannet til kongeligt palads af Frederik den Syvende. Men det er et helt andet eventyr.

Lige oppe over

Lige inden ceremonimester Eugen Olsen fik held til, at fortælle selskabet, at nu er det ligge oppe over, gav kronprinsparret sig tid til ekstraordinært at gå ind i Andersens Nyhavns-stue, identisk med den lejlighed, hvor digteren boede i København - og ved Andersens originale skrivebord satte de sig og skrev, hver sin sirlige autograf i museets nye gæstebog.

Den første, der skrev sin signatur i bogen var dronning Margrethe, da hun genindviede huset den 4. juni og museumsfolkene havde sagt, at end ikke Paven kunne være den næste, der skulle skrive i bogen.

Det skulle være Kronprinsparret - og det blev det.

Derpå var besøget i eventyrhuset var slut.

Udenfor, langs stien til den ventende Rolls-Royce sagde H.C. Andersen Paraden farvel og tak med en festlig udgave af Odense-sangen.

Eventyret måtte vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce