Eventyret i Guds eget land

Odense.Gymnasieelev Katharina Falck Schmidt fik legat til USA.
Foto: John Fredy

Eventyret i Guds eget land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Katharina Falck Schmidt har fået et års studie-legat på et amerikansk universitet

ODENSE: 20-årige Katharina Falck Schmidt holder egentlig meget af naturvidenskab.

Men da hendes mobil ringede onsdag før april, valgte hun alligevel at bryde tyngdeloven, så selv Isaac Newton i sin grav må have været i tvivl, om han havde forstået det helt rigtigt.

- Jeg fløj nærmest rundt i stuen. Det her var jo en stor mulighed for at blive endnu bedre til engelsk og læse på et stort universitet.

Katharina, der til daglig går på Mulernes Legatskole i 3.g, blev i april omkring 150.000 kroner rigere, da hun fik at vide, at hun har fået et legat til et års ophold i USA med alt betalt.

Når det forsømte forår er overstået, og de sidste øl erdrukket under de utallige studenterfester, drager hun i august til Salt Lake City i Utah, hvor hun skal gå på universitet Brigham Young.

- Jeg har været i USA en gang før, da jeg var i San Francisco med min familie. Men jeg føler, at jeg må tilbage. Jeg er fascineret af det engelske sprog og har en drøm om at kunne tale det flydende. Det er jo vigtigt at kunne i dag, når man begynder på en uddannelse, forklarer Katharina.
Odense.Gymnasieelev Katharina Falck Schmidt fik legat til USA.
Odense.Gymnasieelev Katharina Falck Schmidt fik legat til USA.
Foto: John Fredy

Kæmpe udfordring

Legatet, der er stiftet af en dansk-amerikaner fra Frederikshavn, bliver hvert år uddelt til to dygtige gymnasieelever, én fra Frederikshavn og én fra enten Mulernes Legatskole eller Sct. Knuds Gymnasium.

Men selv om årskarakterne er gode, så bliver det med det engelske alligevel udfordrende for Katharina.

- Det er jo ikke let at modtage undervisning på et fremmedsprog. Specielt ikke for mig, som er en engageret elev, der gerne vil deltage aktivt i undervisningen, forklarer Katharina, der regner med at tage danse- og skilektioner samt læse psykologi derovre.

Det er ikke kun sproget, der trækker i Katharina. Også chancen for at læse på et universitet med omtrent 33.000 andre studerende ser hun meget frem til.

- Min rolle derovre er jo også at være en slags ambassadør for Danmark. Og det her er et studiemiljø, man ikke kan få herhjemme. Det er spændende at kunne få lov at læse i et internationalt miljø med mange mennesker, der har forskellige kulturelle baggrunde og få nye venner, siger hun.

Det kræver, at man er udadvendt og opsøgende, ellers kan man lige så lade være med at tage af sted, mener Katharina.

- Derovre vil jeg bare være en lille brik, og man får kun noget ud af det, hvis man har lyst til at bidrage til fællesskabet. Men jeg plejer ikke at sidde i hjørnet og vente på andre, siger hun.

Til USA igen, igen

Når opholdet i USA er slut næste år, overvejer Katharina at læse medicin på et dansk universitet.

Men selv om hun endnu ikke har pakket kufferterne til opholdet på Brigham Young, så regner hun med, at hun vil til USA igen for at læse, sådan for alvor.

- På sigt har jeg planer om at kombinere mit studium med et udenlandsk ophold et enkelt semester. Så er det jo kun en fordel at have været ude en gang, siger hun.

Eventyret i Guds eget land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce