Eventyr-smykker til Mary


Eventyr-smykker til Mary

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BYENS GAVE: Guldsmed Anette Kræn læste HCA-eventyr inden det kreative arbejde
ODENSE: Når kronprinsesse Mary onsdag den 28. juli kommer til Odense sammen med sin kronprins Frederik, får hun overrakt byens gave, fordi det er første gang Danmarks nye eventyrprinsesse besøger Odense.

Gaven er identisk med to smukke og unikke brocher, der kan bruges sammen eller hver for sig - og danne en helhed, både til tøjet og til håret.

Smykkerne, fyldt med elegante detaljer, er udført af guldsmed Anette Kræn i 18 og 22 karat guld, platin, rubiner, perler og diamant.

- Ligesom i H.C. Andersens eventyre, kan måden, man sætter brocherne sammen på, udtrykke forskellige stemninger, siger Anette Kræn, der for et par måneder siden fik opgaven, at skabe et særegent smykke, inspireret af Andersens eventyr som den personlige gave til kronprinsesse Mary.

Noget med eventyr

- Opgaven fra borgmesteren lød på "noget med eventyr", og det fik mig til, for første gang siden jeg var barn, at fordybe mig i flere af H.C. Andersens eventyr, fortæller Anette Kræn.

- Det var spændende at læse, fordi jeg opfattede flere eventyr på en helt ny måde. Dobbelttydigheden af fortolkningen er jo genial.

- Det inspirerede mig, at Andersens eventyr kan læses og fortolkes på flere måder, hvilket de to brocher og medfølgende hårpinde, er et symbol på, siger hun.

Smykker med sjæl

Det var især eventyrene om Tommelise og om Snedronningen, der åbnede det kreative univers for Anette Kræn, som satte sig for, at designe et par smykker med sjæl og udstråling af ynde og varme.

- Da jeg så den smilende og elegante kronprinsesse Mary for mig, var jeg ikke i tvivl. Smykket skal være let og feminint og noget, kronprinsessen kan bruge, når hun skal ud og repræsentere.

- Så vil det jo være fint, at hvis folk spørger om det, at hun så siger, at det kommer fra Odense i Danmark.

- Jeg føler, det er vigtigt, at smykker sender et signal - og jeg håber, at Mary bliver lige så tændt på sine smykker, som dronning Margrethe blev for det smykke, jeg lavede til hendes 60-års fødselsdag - der var byens gave til regenten.

Kombineret helhed

- Jeg er meget stolt over, at Dronningen ofte bærer dette smykke, siger Anette Kræn, der til svigerdatteren nu har skabt to smykker, som takket være farver og forme kan kombineres og danne en helhed.

Det ene smykke er sirligt udformet i en fabulering over blomsten i Tommelise.

Det andet er de duer, der dukker op midt i Snedronningen - og tilmed har guldsmeden udtænkt et sirligt system med hårpinde og lukkemekanisme.

Det 22 karat guld skaber skiftende farver, platinen giver et fornemt gråligt skær, og så er der de navette-slebne, delvist orientalske diamanter, der sender signal om elegance.

Marys nye monogram

Anette Kræn er meget stolt over den æske, smykkerne ligger i. Hun har fået kongehusets blå stempel til brugen af kronprinsessens nye monogram.

Desuden indeholder æsken Odenses købstadssegl - samt en vejledning til modtageren om, hvordan smykkerne kan bruges. Prisen for smykket, med æske: 30.000 kroner.

Eventyr-smykker til Mary

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce