114 pladser til de lokale mesterskaber blev revet væk, fordi der er to nykårede europamestre med.

Odensemesterskabet i skak bliver i 2017-udgaven lidt af et tilløbsstykke. Med sine 114 deltagere fra hele landet en det en af de mest populære skakturneringer herhjemme. Pladserne var i allerede slutningen af august revet væk - og det med alt fra helt nybegyndere til cremen af den danske ungdomselite på deltagerlisten.

Turneringen, som Odense-klubben Frem Skakklub står for, bliver den stærkest besatte udgave af Odensemesterskabet i flere år, og det hænger formentlig sammen med, at to nykårede danske europamestre i ungdomsskak har meldt deres ankomst. Ved Ungdoms EM i Rumænien i september vandt Jonas Bjerre, Skanderborg, U-14 klassen, mens Jesper Søndergaard Thybo, Jetsmark, vandt den ældste klasse, U-18. Det var første gang i 35 år, at det blev dansk guldmedalje.

Nu skal de to europamestre kæmpe indbyrdes om den næsten lige så prestigefyldte titel som odensemester, og de får kamp til stregen af topgruppens øvrige deltagere, som tæller fire skakspillere, der alle har spillet i landsholdsklassen ved de senere års danmarksmesterskaber.

Odensemesterskabet foregår på Giersings Realskole på Nonnebakken 9 i den kommende weekend - med start fredag 13. oktober kl. 19 og slut søndag aften 15. oktober kl. 21. Alle 114 deltagere skal igennem fem partier.

Arrangementet er åbent hele weekenden for interesserede publikummer.

Læs mere på www.frem-skakklub.dk

 

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.