Et trecifret millionbeløb mangler: Her foreslår politikerne at finde penge til velfærd


Et trecifret millionbeløb mangler: Her foreslår politikerne at finde penge til velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) vil endnu ikke levere konkrete forslag til, hvor et trecifret millionbeløb til velfærd kan findes i kommunens budgettet. Vi har bedt byrådets øvrige partier om bud, for alle er enige om, at pengene er nødvendige for at sikre pleje, pasning og undervisning til det stigende antal børn og ældre.

Søren Windell, Konservative

- Generelt har vi høje administrationsomkostninger i forhold til for eksempel Aalborg. Der må være mulighed for at finde nogle penge der. Vi administrerer måske for meget. Mennesker vil jo altid komme først, men i forhold til veje og vedligehold skal vi passe på og sikre, at vi fortsat har en by, der hænger sammen. Christiansborg skal også tage deres del, men vi kan ikke sidde og vente på, at det sker. Vi må selv tage ansvaret og komme i gang med arbejdet.

Abdirashid Abdi, Alternativet

- Jeg kan ikke på stående fod pege på, hvor vi skal finde pengene til den store udfordring, som jeg er fuldstændig enig i, vi har. Det her er jo et landsdækkende problem, og her må Christiansborg også komme med nogle løsninger og sende de økonomiske vismænd på arbejde. I Børn- og Ungeudvalget er vi allerede presset på økonomien, og det hører jeg også fra mine byrådskollegaer, man er i de andre udvalg.

Brian Dybro, SF

- Det bliver pisse hårde omprioriteringer, men jeg vil hellere leve med huller i vejen end dårlig velfærd til børn og ældre. Vi skal også kigge på administrationen i hele kommunen, på Borgmesterforvaltningens vækst- og erhvervsindsatser og by- og kultur-området. Vi bruger markant flere penge på kultur end andre sammenlignelige byer. Desuden skal vi nå helt i mål med velfærdsprocenten (skattestigningen, red.), og så er Christiansborg også nødt til at forholde sig til det stigende antal børn og ældre. For det er jo et landsdækkende problem.

Susanne Crawley Larsen, Radikale Venstre

- Det er klogt af borgmesteren at sige, at det er den retning, vi gerne vil, og jeg er villig til at følge efter. Så må vi se, om vi bliver stoppet af virkeligheden, fordi det er for svært at omprioritere så mange penge. Jeg risikerer at spille mine forslag af banen med det samme, hvis jeg siger dem offentligt nu, så det vil jeg ikke. Og så må vi ikke tabe fokus på at tiltrække indbyggere, der betaler skat, og få flere ledige i job. Sammen med Vollsmoseplanen er det her den største udfordring, vi skal løse i den her byrådsperiode.

Pernille Bendixen, Dansk Folkeparti

- Jeg er helt enig i, at vi er nødt til at udvise rettidig omhu og finde en løsning på de demografiske udfordringer. Det kalder på en national løsning, men der kommer til at gå mange år, inden den kommer, og i mellemtiden bliver problemerne bare større. Det ville være uklogt af mig at pege på konkrete omprioriteringer her og nu, for det ville kun skabe frygt og bekymring i kommunen. Men en idé kunne være at lære af andre kommuner, som har færre administrationsomkostninger. Det er i hvert fald ikke rimeligt, at det kun er By- og Kulturforvaltningen, der skal holde for.

Reza Javid, Enhedslisten

- Vi vil helst ikke skære ned nogen steder, men finde nye ressourcer. Måske kan vi finde en kombination, hvis vi er sikre på, at det ikke skader velfærden. Det risikerer vi at gøre, hvis vi skærer i administrationen, for så bliver skolesekretærens opgaver for eksempel bare skubbet over på lærerne. Den slags vil vi være forsigtige med. Og så skal Folketinget overføre flere ressourcer til velfærd til kommunerne i stedet for at bruge pengene på asociale skattelettelser. Demografi er et fælles problem, og det kræver fælles løsninger.

Jane Jegind, Venstre

- Når nu borgmesteren har forstået alvoren, så forventer vi, at han også kommer med et mere konkret udspil, vi kan tage afsæt i. Han har serverretten, han har regnedrengene, og så skal vi nok spille konstruktivt ind derefter og komme med vores idéer. Og jeg håber, borgmesteren er nået dertil, at der ikke skal være nogen hellige køer, vi ikke af den ene eller anden prestigemæssige årsag ikke kan røre. Det kan jeg godt blive lidt bekymret for, når jeg læser tirsdagens avis (hvor Rahbæk Juel afviser at droppe opsparingen til letbanens etape 2, red.).

Et trecifret millionbeløb mangler: Her foreslår politikerne at finde penge til velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce