Et tidligere liv som livvagt


Et tidligere liv som livvagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKUDLINJEN: Odenses vicepolitimester skulle som ung passe på kronprins Frederik
ODENSE: Du ser ham ikke. Men han er der - altid. Bodyguarden, livvagten, manden med jakkesættet og den lille dims i øret.

Når kronprinsparret på onsdag kommer til byen, vil de blive bevogtet af en række toptrimmede mænd.

Jobbet som bodyguard kræver nemlig fysisk styrke, et skarpt blik og accepten af at være usynligt til stede, fortæller Arne Gram, der i dag er vicepolitimester hos Odense Politi, men som tidligere passede på en ung kronprins.

- Det flasker man op med, når man lærer rollen. Man ved godt, at man er et diskret og tilbagetrukkent element, der ikke spiller hovedrollen, siger han.

Tæt på

Fra 1988-91 var Arne Gram i længere perioder væk hjemmefra for at passe på blandt andre Kronprins Frederik.

- Man kommer tæt på, men kunsten er at holde en sidste afstand, så sikkerhedsopgaven kan løses professionelt og alene ud fra en sikkerhedsmæssig og politimæssig vurdering.

Arne Gram, der dengang var 27 år, oplevede konge- huset fra første parket.

Han løb og svømmede sammen med kronprinsen, og de var gode venner, men jobbet som bodyguard måtte ikke sættes over styr.

- Det er utrolig vigtigt, at alle er deres egen rolle bevidst, siger han og henviser til, at livvagterne skal tænke på sikkerheden hele tiden, selv om de kongelige har deres egen frie vilje.

- I meget høj grad er det deres ønske kombineret med at løse opgaven professionelt og forsvarligt.

Vagt for paven

Den 42-årige vicepolitimester begyndte sit liv som livvagt efter at have under-vist politifolk i kampsporten Jiu-jitsu.

De fire vigtigste elementer i jobbet er nemlig selvforsvar, avanceret bilkørsel, vurdering af risici på opgaven og trusselsvurderinger.

Hvor stor truslen er mod kronprinsparret, kan Arne Gram ikke sige noget om, og billedet ændrer sig hele tiden.

Når de udenlandske statsoverhoveder besøger Danmark, er bodyguarden dog ofte mere udsat.

Arne Gram nåede at passe på paven, og selv om det var en stor opgave, frygtede den dengang unge mand aldrig for sit liv.

- Man skal være klar over, at man træder frem i forreste række, men død og sådan noget har jeg ikke tænkt dybere over, siger han.

Fortrolighed vigtigst

Til gengæld tænker han meget på at holde sin viden for sig selv. Det bedste ved jobbet var tiden, mens kronprinsen studerede i Århus, men detaljer kan man ikke få lokket ud af eks-bodyguarden.

- Fortrolighed er den aller vigtigste del. Det at komme tæt på indebærer jo, at man får en viden, man holder for sig selv - altid. Det hviler på en alliance. Det er de menneskers liv, vi bliver lukket ind i, så derfor kunne jeg aldrig drømme om at fortælle om det, jeg har oplevet.

Et tidligere liv som livvagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce