Et studie i at skabe stjerner

Studiet er udstyret med instrumenter og mikrononer, så det er egentlig bare at henvende sig til Niels Mark på musikbiblioteket og booke en tid. Foto: Klaus Knakkergaard

Et studie i at skabe stjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er du musiker med drømmen om at slå igennem, så er der rig mulighed for at teste talentet i Odense. I Borgernes Hus er der blandt andet et veludstyret studie klar til brug - helt gratis.

Hvis Hjalmer snupper prisen som "Årets nye danske navn" ved Gaffa Prisen 2018, så smiler de nok en ekstra gang i Borgernes Hus.

Så vil den lokale sangstjerne være personificeringen af, hvad det kan føre til, når man booker en tid i studiet i huset med guldfacaden. For dengang ingen vidste, hvem Hjalmer var, troppede han nemlig op hos Paw Mølgaard og bad om få hjælp til at lave en demo-indspilning af sin musik. Og det fik han.

- For mange er det det første møde med et studie. Det er noget andet end at sidde derhjemme og spille eller stå i øvelokalet. Når du hører dig selv på en indspilning, så bliver du opmærksom på en masse ting omkring din musik. Derfor er det ret unikt, at vi har et sted, hvor du gratis kan prøve kræfter med et studie, fortæller Paw Mølgaard.

Han er en af hovedkræfterne, der driver lydstudiet på 2. sal i Borgernes Hus. Det er gratis for alle at bruge, og booker man tid, så står Paw Mølgaard klar til at hjælpe med de tekniske udfordringer, der formentlig opstår.

- Vi bruger programmet Pro Tools, som er standard i studier verden over. Det kræver en introduktion, og den får man, første gang man skal bruge studiet. Og ellers er jeg som regel i nærheden til at hjælpe, hvis man har brug for det, fortæller Paw Mølgaard.

Lydstudiet
Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15Lydstudiet er åbent for alle Odenses borgere og kan bookes fra klokken 10-14 og fra 14-18 på hverdage, og lørdag fra klokken 10-14.

Er du førstegangsbruger, får du en introduktion til studiet, så du selv bliver i stand til at arbejde med indspilninger og lydproduktion.

Praktisk infoDet er gratis at benytte studiet og man får adgang via sit sygesikrings- eller lånerkort. Du booker tid på telefon 65 51 44 44 eller ved skranken i Musikbiblioteket på 2. sal i Borgernes Hus.

For alle

Den gratis studiemulighed har faktisk eksistereret i mange år i Odense. Før Borgernes Hus lå studiet sammen med musikbiblioteket i den gamle banegård længere nede af Østre Stationsvej. Før det i det gamle Badstuen - længere nede af samme vej. Her indspillede det legendariske Odense-band Fielfraz med Claus Hempler i spidsen blandt andet en demo.

I de nye lokaler er det stadig musikbiblioteket, der driver studiet, og her oplever man en stor og alsidig interesse for at få indspillet sin musik.

- Det er alt fra de unge hip-hoppere til den ældre mand med harmonikaen. Det er ret fantastisk at se, hvor stor adspredelse, der er. Og det er præcis det, vi gerne vil: være noget for alle, siger Niels Mark, teamleder på Musikbiblioteket.

Han fortæller, at man har fire timer i studiet pr. gang, man booker det. Til gengæld må du bruge det, så mange gange, det kræves at gøre sin indspilning færdig.

- Det er der sådan set ikke en grænse for. Det eneste, man skal være forberedt på, er ventetiden. Det er populært at bruge studiet. Der er vel omkring 14 dages ventetid, fortæller Niels Mark.

Men så får man også en velproduceret demo med sig - ganske gratis. Der er dog sine begrænsninger, forklarer Paw Mølgaard.

- Vi skal ikke konkurrere med studier i byen, derfor er vores mikrofoner og andet hardware i mellemleje-niveauet. Du kan sagtens lave en god demo eller ep i god kvalitet her, men vi ligger ikke inde med udstyr, som de gør i de private studier, der lever af det. Sådan skal det heller ikke være, siger han.

En ting har de fleste studier dog tilfælles: Musikernes forberedelse skal være på plads, inden de dukker op og giver sig til at spille.

- Du skal ikke komme her for at øve dig, det skal du gøre dig hjemme. Når man kommer her, så skal musikerne og materialet være klar til at indspille. Ellers ender du med at sidde og spilde tiden, og det ærgerligt for alle, siger Paw Østergaard.

Et studie i at skabe stjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.