"Et lysinferno": Boligselskab kæmper imod plan om stor reklameskærm

Det er denne udsigt og lyset fra skærmen, Civica frygter, at deres beboere i afdelingen på Carl Blochsvej skal leve med i fremtiden, hvis René Groth og Track One med Lars Overby i spidsen får kommunens accept af at installere reklameskærmen. Illustration: Fra ansøgning om opsætning af skærmen.

"Et lysinferno": Boligselskab kæmper imod plan om stor reklameskærm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Makkerpar bag udskældt lysreklame på Fisketorvet i Odense ønsker ny stor skærm i det sydøstlige Odense, men møder massiv modstand fra blandt andet boligselskabet Civica.

En cirka 70 kvadratmeter stor reklameskærm med levende billeder og blinkende lys kan være på vej i det sydøstlige Odense - på gavlen af en høj etageejendom ud mod Munkerisvej tæt ved Rosengårdcentret.

Bag planerne står erhvervsmanden René Groth og reklamefirmaet Track One med direktør Lars Overby i spiden, samme makkerpar som står bag lysreklamen på højhuset ved Fisketorvet.

Skærmen i bymidten har skabt massiv debat, og planerne om en ny stor reklameskærm i handelsområdet Odense SØ møder da også voldsom modstand fra blandt andet boligselskabet Civica, som har en afdeling med 196 lejeboliger beliggende på den modsatte side af Munkerisvej.

- Vores beboere skal ikke ende med at bo i et lysinferno og være dem, der betaler prisen, fordi man vil tage hensyn kapitalinteresser, siger Civica-direktør Jens Pilholm.

I et høringssvar skriver Civica, at en lang række af beboerne må forventes at "opleve konstant gene fra det unaturlige lys og den flimmer en sådan tavle vil give ved skiftende og levende billeder, særligt i aften- og natterimerne".

Rosengårdcentret også imod

Også Rosengårdcentrets ejere RGC Management A/S gør med en seks sider lang indsigelse udarbejdet af advokatfirmaet Kromann Reumert indsigelse imod planerne.

Centrets ejere mener bl.a., at der vil være tale om forskelsbehandling, hvis Odense Kommune giver tilladelse til skærmen, da Rosengårdcentret sidste år fik nej til en - efter centrets opfattelse - sammenlignelig skærm.

Desuden peger Rosengårdscentrets advokat på, at centrets kunder og lejere vil opleve lysgener samt på forhold omkring trafiksikkerhed med henvisning til et svar fra Fyns Politi, der blev afgivet sidste år.

I øvrigt, mener advokaten, vil en tilladelse til René Groth og Track One betyde, at Rosengårdcentrets egen investering i seks nye, men mindre LED-skærme vil miste værdi, fordi de blegner ved siden af den store skærm, der nu er ansøgt om.

Lars Overby fra Track One har ikke ønsket at udtale sig. René Groth har pga. ferie ikke ønsket at blive forstyrret, men han har sendt avisen en mail med et svar til By- og Kulturforvaltningen udarbejdet af Track Ones advokat, Advodan.

Makkerparret Lars Overby (tv.) fra Track One og René Groth står bag ønsket om en stor reklameskærm ud mod Munkerisvej. De står også bag skærmen på Fisketorvet i centrum, som har vakt stor debat. Arkivfoto: Hasse Frimodt /Birgitte Carol Heiberg
Makkerparret Lars Overby (tv.) fra Track One og René Groth står bag ønsket om en stor reklameskærm ud mod Munkerisvej. De står også bag skærmen på Fisketorvet i centrum, som har vakt stor debat. Arkivfoto: Hasse Frimodt /Birgitte Carol Heiberg

Skal afgøres politisk

I skrivelsen afvises Rosengårdcentrets argumenter for, at skærmen ikke kan tillades. Blandt andet står der, at centrets advokat "vender lighedsgrundsætningen (juridisk begreb om forskelsbehandling, red.) på hovedet".

Advokaten forholder sig ikke til de gener fra skærmen, beboerne i Civicas lejeboliger frygter, de vil få.

Af René Groths og Track Ones ansøgning om tilladelse til skærmen rettet til By- og Kulturforvaltningen fremgår det, at makkerparret ikke vurderer, at Civicas beboere vil opleve gener, fordi skærmen ikke vender vinkelret i boligernes retning.

Det giver Civica-direktør Jens Pilholm dog ikke meget for.

- At vores beboere ikke vil blive generet, fordi lysskærmen ikke står vinkelret på, det tror vi ikke en pind på, siger han og tilføjer:

- Det er ikke anderledes, end da der på Fisketorvet var alle mulige garantier for, der ikke ville være nogen påvirkning. Jeg bor selv to kilometer væk fra den lysreklame og har påvirkning fra den. Selvfølgelig vil det have påvirkning det her. Det er vi helt overbeviste om, så derfor gør vi indsigelse på vores beboeres vegne.

Området, skærmen ønskes opsat i, er ikke reguleret af en lokalplan, og Byggesag hos Odense Kommune oplyser, at det bliver politikerne i By- og Kulturudvalget, der skal afgøre sagen. Som det ser ud nu, bliver sagen forelagt By- og Kulturudvalget i løbet af april.

"Et lysinferno": Boligselskab kæmper imod plan om stor reklameskærm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce